Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φ.Σ. Λάρισας: 'Αρχισαν οι ετοιμασίες για την ετήσια διοργάνωση «Μαζί μια Αγκαλιά»

11/3/2024 9:25:38 μμ
Συμμετέχουν δεκάδες φορείς και χιλιάδες κόσμου κάθε χρόνο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Συντονιστικές δράσεις για την οργάνωση και της φετινής πολυθεματικής διοργάνωσης «Μαζί μια Αγκαλιά», που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στη Λάρισα, ξεκινά ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της περιοχής. Ήδη πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Σεβασμιωτάτο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Κ. Ιερώνυμο από τον πρόεδρο του Συλλόγου Θάνο Κουτσούκη. 


Το «Μαζί μια Αγκαλιά» αποτελεί πλέον θεσμό για τη Λάρισα και διοργανώνεται από το Φαρμακευτικό Σύλλογο Λάρισας, τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Λάρισας, το Κέντρο Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας, το Δήμο Λαρισαίων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με σκοπό την ανάδειξη της αξίας της πρόληψης, την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε ζητήματα που αφορούν την υγεία τους και τη δημιουργία πιο ισχυρών βάσεων αλληλεγγύης και εθελοντισμού στην κοινωνία.


Συμμετέχουν οι Σύλλογοι ασθενών, πανεπιστημιακές κλινικές, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταύρος, ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, το Όραμα Ελπίδας, ο ΟΚΑΝΑ και το Χαμόγελο του Παιδιού και πραγματοποιούνται παράλληλες δράσεις με συλλογή αίματος, δωρεάν εξετάσεις προληπτικής ιατρικής, εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες, τεστ ισορροπίας και μνήμης, μέτρηση σακχάρου, επισκέψεις σχολείων και συζήτηση με κοινωνιολόγους και ψυχολόγους, παρασκευή υγιεινού γεύματος, προώθηση της αξίας της σωματικής άσκησης, παιδικές δραστηριότητες και πολλά άλλα. 


Οι εκδηλώσεις συμπίπτουν με την εορτή του πολιούχου της Λάρισας Αγίου Αχιλλείου, αφού θα πραγματοποιηθούν το διάστημα από 11 έως και 17 Μαΐου.


 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η επένδυση των 20 εκατ. ευρώ βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Λάρισας σε ιδιόκτητη έκταση 68,000 τ.μ.
Τα ουσιαστικά ζητήματα που «καίνε» τον κλάδο καταγράφει ο πρόεδρος του Φ.Σ. Λάρισας






Σχετικά άρθρα

Πρόεδρος του ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης ο Γ.Κ. Κιοσές
Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ.
Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας