Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Χρυσή και Ασημένια διάκριση για τη RAFARM
Στα Manufacturing Excellence Awards της Boussias Communications
ΟΟΣΑ: Οι φαρμακοποιοί πρέπει να διευρύνουν το ρόλο τους
Για την ανθεκτικότητα των συστημάτων υγείας απέναντι στην πανδημική κρίση
Αθ. Κουτσούκης: Έρευνα για τη θεσμοθέτηση υπηρεσιών στα φαρμακεία
Το 88,4% των φαρμακοποιών θέλουν οι υπηρεσίες να αμείβονται

Φ.Σ. Κέρκυρας: Ζητά να εισαχθούν άμεσα αντιγριπικά εμβόλια

10/11/2020 5:00:13 μμ
Έκκληση στο υπουργείο Υγείας να τηρήσει τις εξαγγελίες του
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κέρκυρας διαμαρτύρεται για τον περιορισμένο αριθμό αντιγριπικών εμβολίων που κυκλοφορούν στην αγορά και ζητά να εισαχθούν άμεσα περισσότερες ποσότητες.

Όπως τονίζει ο Σύλλογος, οι αρχικές εξαγγελίες του υπουργείου Υγείας έκαναν λόγο για διπλάσιο αριθμό εμβολίων φέτος σε σύγκριση με την περσινή χρονιά, κάτι τέτοιο όμως δεν αποτυπώνεται στην αγορά. 

Επισημαίνει μάλιστα ότι οι φαρμακοποιοί –όντας ο τελευταίος κρίκος της εφοδιαστικής αλυσίδας– δεν φέρουν καμία ευθύνη αλλά δεν έχουν και καμία επίσημη ενημέρωση για το πότε θα αποκατασταθεί το μείζον αυτό πρόβλημα, ενώ δέχονται τα παράπονα των πολιτών.

«Ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού που πρέπει να εμβολιαστεί δεν το έχει πράξει, καθώς οι ποσότητες που έχουν παραλάβει τα φαρμακεία είναι αναντίστοιχες της ζήτησης. Οι φαρμακαποθήκες δεν έχουν καμία ενημέρωση και οι εταιρείες δεν ενημερώνουν με τη σειρά τους για το πότε και εάν θα έρθουν περισσότερα εμβόλια στην Ελλάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά το Δ.Σ. του Φ.Σ. Κέρκυρας.

Ο Σύλλογος αναφέρει επίσης ότι οι φαρμακοποιοί δίνουν αγώνα για την εξασφάλιση μεγαλύτερων ποσοτήτων αντιγριπικών εμβολίων με κάθε δυνατό τρόπο, όπως κάνουν διαχρονικά και για τα ελλειπτικά φάρμακα.

Τέλος επισημαίνει ότι ήδη ο κλάδος, κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, έβγαλε εις πέρας την αποστολή του για σωστή και ασφαλή εξυπηρέτηση του κοινού «χωρίς καμία οικονομική ενίσχυση», επωμιζόμενος εξολοκλήρου το κόστος της υγειονομικής θωράκισης των φαρμακείων και κατ΄ επέκταση των πολιτών.

«Ερχόμενοι αντιμέτωποι με το δεύτερο κύμα πανδημίας συνεχίζουμε να έχουμε την ηθική υποχρέωση να προστατεύσουμε άμεσα αλλά και έμμεσα τους πολίτες», καταλήγει η ανακοίνωση. 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αναμένεται να ολοκληρώσει την αξιολόγηση έως τις 29/12 και έως τις 12/1 αντίστοιχα
Ψηφίζοντας τα κορυφαία ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ., OTC, συµπληρώµατα διατροφής, βιταµίνες, προϊόντα οµορφιάς και περιποίησης σώµατος που κυκλοφορούν στα φαρμακεία


Σχετικά άρθρα

Αθ. Κουτσούκης: Έρευνα για τη θεσμοθέτηση υπηρεσιών στα φαρμακεία
Το 88,4% των φαρμακοποιών θέλουν οι υπηρεσίες να αμείβονται
Το φαρμακείο θα πρέπει να διατηρήσει το συμβατικό του μοντέλο παρά τις τεχνολογικές καινοτομίες
Οι φαρμακοποιοί οφείλουν να συμμετέχουν στην ανάπτυξη της ψηφιακής υγείας, σύμφωνα με την FIP
Οι Φαρμακοποιοί Επιλέγουν!
Ψηφίζοντας τα κορυφαία ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ., OTC, συµπληρώµατα διατροφής, βιταµίνες, προϊόντα οµορφιάς και περιποίησης σώµατος που κυκλοφορούν στα φαρμακεία
ΣΕΣΔΙ: Σεμινάριο για τη διάθεση και την επικοινωνία των συμπληρωμάτων διατροφής
Δωρεάν για τους φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείων