Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

GSK: Επενδύει έως και 12 δισ. δολάρια σε 12 νέα φάρμακα
Σε συμφωνία με την κινεζική εταιρεία Jiangsu Hengrui Pharmaceuticals

Φ.Σ. Ηρακλείου: Ψήφισμα για το νέο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας

4/12/2022 9:03:57 μμ
«Θα δημιουργηθούν ανισότητες στην πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας»
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με αφορμή το νέο νομοσχέδιο για το ΕΣΥ και τα φαρμακεία, το ΔΣ του Φ.Σ. Ηρακλείου δηλώνει ότι η πολιτεία οφείλει να προχωρήσει σε πιο τολμηρές παρεμβάσεις στο χώρο της υγείας, να διαθέσει περισσότερους πόρους και να δημιουργήσει ένα σύγχρονο σύστημα δημόσιας υγείας που θα δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας για κάθε πολίτη.

«Το παρόν νομοσχέδιο δεν θα υπηρετήσει τη Δημόσια Υγεία όπως εμείς την αντιλαμβανόμαστε και όπως αξίζει να έχει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος», αναφέρει χαρακτηριστικά το ψήφισμα και προσθέτει: «οι διατάξεις στο παρόν νομοσχέδιο θα οδηγήσουν σε μεγάλη αναστάτωση τη λειτουργία των νοσοκομείων και των υπόλοιπων υγειονομικών δομών, η οποία θα επηρεάσει αρνητικά την υγειονομική περίθαλψη». Η διοίκηση του Συλλόγου κάνει επίσης λόγο και για προηγούμενες προσπάθειες που έγιναν «χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία, οι οποίες συνήθως καταλήγουν σε αποτυχία και δημιουργούν ανισότητες στην πρόσβαση στις υγειονομικές υπηρεσίες», όπως αυτό που συνέβη με τον προσωπικό γιατρό.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Την κατάρτισή τους προωθεί ο Π.Ο.Υ. και η FIP
Προκειμένου οι φαρμακοποιοί να επικεντρωθούν στις υπηρεσίες και στη συμβουλευτική






Σχετικά άρθρα

Οι νέες επιχειρηματικές δεξιότητες για τους φαρμακοποιούς
Αναγκαία πλέον η εκπαίδευση στο HR
Sharon Levy: Τα φαρμακεία οδηγούν τη νέα εποχή της υγείας των καταναλωτών
Ο General Manager Haleon Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ μιλά στον Φαρμακευτικό Κόσμο
Φ.Σ. Θεσσαλονίκης: Προτείνει πλατφόρμα εκμάθησης ελληνικής νοηματικής γλώσσας
Με δυνατότητα παροχής φαρμακευτικής ορολογίας
ΠΦΣ: 9,5 χιλιάδες barcode readers προμηθεύτηκαν τα φαρμακεία με επιδότηση
Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τους υπόλοιπους ενδιαφερομένους