Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φ.Σ. Χανίων: Μεγάλη καμπάνια για την εύρεση δοτών μυελού των οστών

30/5/2023 2:27:15 πμ
Σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης «Ορίζοντας»
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το ΔΣ του Φ.Σ. Χανίων συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Συλλόγου «Ορίζοντα» καθώς και με τον πρόεδρό του φαρμακοποιό Σπύρο Αδοντάκη και συζήτησε τη σύμπραξη και υλοποίηση ενός προγράμματος επισκέψεων στα φαρμακεία από εκπαιδευμένους εθελοντές του «Ορίζοντα», για την ενημέρωση του κοινού και την προσέλκυση πολιτών που επιθυμούν να καταγραφούν ως υποψήφιοι δότες μυελού των οστών.

Η διαδικασία είναι απλή και γρήγορη. Περιλαμβάνει την συμπλήρωση αίτησης και τη δειγματοληψία μόνο στοματικού επιχρίσματος από τον υπεύθυνο εθελοντή της ομάδας του «Ορίζοντα», ο οποίος επισκέπτεται το φαρμακείο σε προσυμφωνημένη ημέρα και ενημερώνει τους επισκέπτες για τη δράση και τα οφέλη της. Η ενέργεια αυτή μπορεί να υιοθετηθεί από το φαρμακοποιό και τους συνεργάτες του, συνεχίζοντας οι ίδιοι - κατόπιν σχετικής εκπαίδευσης, την ενημέρωση των επισκεπτών του φαρμακείου και τη λήψη επιχρίσματος με στόχο την καταγραφή νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών και κατΆ επέκταση την εύρεση νέων συμβατών δοτών για τους ασθενείς που χρήζουν άμεσης ανάγκης για μεταμόσχευση.

Ο Σύλλογος Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης «Ορίζοντας» δραστηριοποιείται τοπικά στη στήριξη ενηλίκων και παιδιών με νεοπλασίες και των οικογενειών τους, παρέχοντας οικονομική ενίσχυση, φιλοξενία σε ξενώνες, εξασφάλιση εισιτηρίων μετακίνησης κ.ά. Τα τελευταία οχτώ χρόνια συμμετέχει ενεργά στην καταγραφή εθελοντών δοτών μυελού των οστών, στην τοπική κοινωνία των Χανίων, μέσω του Εθνικού Μητρώου Μεταμοσχεύσεων και συμβάλλοντας στην αύξηση υποψήφιων εθελοντών δοτών της Παγκόσμιας Δεξαμενής.

Οργανώνοντας αυτή τη δράση συστηματικά με προσήλωση και πρόγραμμα, έχει επιτύχει την εγγραφή περισσότερων από 13.000 υποψήφιων εθελοντών δοτών στο νομό Χανίων.
«Τις επόμενες ημέρες οι φαρμακοποιοί του νομού Χανίων θα παραλάβουν έντυπο το οποίο προορίζεται για την ενημέρωση του προσωπικού των φαρμακείων για τις λεπτομέρειες και τη σημασία του εγχειρήματος, δράση την οποία το ΔΣ έχει αποφασίσει να στηρίξει μέσω των φαρμακείων του Συλλόγου μας, σε εθελοντική βάση. Ο ΦΣΧ έχει ετοιμάσει και την παράδοση του εντύπου και ηλεκτρονικού υλικού στα ενδιαφερόμενα φαρμακεία, τα οποία θα δηλώσουν συμμετοχή. Οι φαρμακοποιοί έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν και την ευαισθησία και τις ικανότητες να ευαισθητοποιήσουν το κοινό για τα προφανή οφέλη της συγκεκριμένης ενέργειας, και να αναλαμβάνουν δράσεις με μεγάλο όφελος για τη Δημόσια Υγεία», σημειώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Μανώλης Κατσαράκης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

«Οι φαρμακοποιοί κλήθηκαν να παρανομήσουν», αναφέρει ο Σύλλογος


Σχετικά άρθρα

Σαφάρι της εφορίας στα φαρμακεία της Αττικής
Κόβονται πρόστιμα χωρίς λογική σύμφωνα με τον Κώστα Λουράντο
Καταργείται η διενέργεια αντιγριπικού εμβολιασμού από τα φαρμακεία χωρίς συνταγή
Διαμαρτύρεται ο ΠΦΣ: «Ήταν ένα επιτυχημένο μέτρο πρόληψης»
KANNABIO ΚΟΙΝΣΕΠ: «Τα κανναβινοειδή στην καθημερινότητά μας»
Διαδικτυακό σεμινάριο για ιατρούς & φαρμακοποιούς στις 7/10
Η Διεθνής Φαρμακευτική Ομοσπονδία προωθεί τον εμβολιασμό στα φαρμακεία
Νέα δήλωση στρατηγικής από τον συμπρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικής της FIP Luis Lourenco