Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φ.Σ. Αττικής: Ζητά όλα τα μέλη του να ενταχθούν αυτόματα στη δράση πρόληψης

13/11/2024 3:25:25 μμ
Με επιστολή προς τον υπουργό Υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το θέμα ένταξης των φαρμακοποιών στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ σχετικά με τη δράση πρόληψης του καρκίνου του παχέος εντέρου επαναφέρει η διοίκηση του Φ.Σ. Αττικής, σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας. 


Καθώς η διαδικασία φαίνεται να καθυστερεί (ορισμένα φαρμακεία έχουν υποβάλλει τα δικαιολογητικά τους εδώ και αρκετό καιρό, αλλά δεν έχουν ενταχθεί ακόμη στη δράση, αφού η ΗΔΙΚΑ προχωρά σταδιακά), ο Σύλλογος ζητά να ενταχθούν αυτόματα όλα τα μέλη του, με τα στοιχεία που υπάρχουν ήδη καταχωρημένα στην ΗΔΙΚΑ και είναι έγκυρα. Στόχος είναι η πρόσβαση στις όποιες δράσεις πρόληψης να είναι καθολική για το κοινό, άμεση και χωρίς ταλαιπωρία, όπως γίνεται και με τον αντιγριπικό εμβολιασμό.


Σημειώνεται πως το Δ.Σ. του Συλλόγου ξεκαθαρίζει ότι είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις του τόσο για τη γραφειοκρατία που απαιτούσε η διαδικασία ένταξης όσο και για τη συλλογική (αντί για ατομική) σύμβαση.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και αντιπρόεδρος ο Αλέξανδρος Σταματάκος
Μικρές οι αλλαγές στο νέο Δ.Σ. που προκύπτει






Σχετικά άρθρα

ΕΟΦ: Η ισχύουσα διαδικασία για τις ατομικές παραγγελίες φαρμάκων
Όταν αυτά δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα
Η τεχνητή νοημοσύνη συμμετέχει και στην έκδοση συνταγών
Ένα μοναδικό project δοκιμάζεται τώρα στη Γιούτα των ΗΠΑ
Περισσότερα από 5.000 φαρμακεία συμμετέχουν στη δράση κατά της παχυσαρκίας
Και έχουν «σύμμαχο» φυλλάδιο με οδηγίες για τους ασθενείς από τον ΠΦΣ
Νέες χονδρικές τιμές σε 30 ΜΗΣΥΦΑ από τις 2 Ιανουαρίου
Αφορούν κυρίως συχνά προβλήματα υγείας