Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

GSK: Επενδύει έως και 12 δισ. δολάρια σε 12 νέα φάρμακα
Σε συμφωνία με την κινεζική εταιρεία Jiangsu Hengrui Pharmaceuticals

Φ.Σ. Αττικής & Πειραιά: Τέλος στην κινητοποίηση κατά της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ

1/9/2017 9:50:28 πμ
Κανονικά η διάθεση των ιατροτεχνολογικών προϊόντων για τους ασθενείς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τα Δ.Σ. των φαρμακευτικών συλλόγων Αττικής και Πειραιά σταματούν από σήμερα, 1/9/2017, την κινητοποίηση κατά της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ, που σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι μπορούν πλέον να προμηθεύονται υγειονομικό και ιατροτεχνολογικό υλικό, αναλώσιμα διαβήτη και σκευάσματα ειδικής διατροφής από τα φαρμακεία, πληρώνοντας μόνο τη συμμετοχή τους.
Διαβάστε τις ανακοινώσεις των 2 συλλόγων.

Φ.Σ. Αττικής:

"Με απόφαση της από 31/8/2017 συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, αναστέλλεται η άρση της επί πιστώσει χορήγησης ιατροτεχνολογικών προϊόντων, σκευασμάτων ειδικής διατροφής και αναλώσιμου υλικού, αρχής γενομένης την 1η/9/2017.

Ως εκ τούτου, τα φαρμακεία της Αττικής, από 1/9/2017 εκτελούν κανονικά (δηλαδή επί πιστώσει) τις γνωματεύσεις ΕΟΠΥΥ που αφορούν αναλώσιμα (ιατροτεχνολογικά προϊόντα, σκευάσματα ειδικής διατροφής και αναλώσιμο υλικό).

Μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου, θα ληφθούν υπόψη, τόσο η πορεία των εκκαθαρίσεων και εξοφλήσεων των υποβολών μας, όσο και τα αποτελέσματα της Γενικής Συνέλευσης του Π.Φ.Σ., ώστε να αποφασιστεί αν θα παρθούν νέες αποφάσεις σχετικά με το θέμα. 

Υποβολή αναλωσίμων για Αύγουστο 2017 δεν θα παραληφθεί από τις υπηρεσίες του Συλλόγου."

Φ.Σ. Πειραιά

"Το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, που συνεδρίασε στις 31/08/2017, αποφάσισε ομόφωνα την άρση της απόφασης περί αναστολής εκτέλεσης αναλώσιμων και ιατροτεχνολογικών προϊόντων προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, εν αναμονή της Γενικής Συνέλευσης του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου που θα λάβει χώρα στις 16 Σεπτεμβρίου 2017.


Η προσπάθεια του ΕΟΠΥΥ για επίλυση των προβλημάτων μας και ικανοποίηση των αιτημάτων μας, μετά την κινητοποίηση των Φαρμακευτικών Συλλόγων Πειραιά και Αττικής, έφερε αποτελέσματα.


Εντούτοις, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος οφείλει να αναλάβει πλήρως την ευθύνη τόσο της διαδικασίας όσο και της ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ."


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Όπως ορίζει η ΚΥΑ για την κατανομή της φαρμακευτικής δαπάνης
«Δεν θα επιτρέψουμε την εργαλειοποίηση των ασθενών για την εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων», αναφέρει η Θ. Καρποδίνη






Σχετικά άρθρα

Οι νέες επιχειρηματικές δεξιότητες για τους φαρμακοποιούς
Αναγκαία πλέον η εκπαίδευση στο HR
Sharon Levy: Τα φαρμακεία οδηγούν τη νέα εποχή της υγείας των καταναλωτών
Ο General Manager Haleon Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ μιλά στον Φαρμακευτικό Κόσμο
Φ.Σ. Θεσσαλονίκης: Προτείνει πλατφόρμα εκμάθησης ελληνικής νοηματικής γλώσσας
Με δυνατότητα παροχής φαρμακευτικής ορολογίας
ΠΦΣ: 9,5 χιλιάδες barcode readers προμηθεύτηκαν τα φαρμακεία με επιδότηση
Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τους υπόλοιπους ενδιαφερομένους