Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Φ.Σ. Αττικής: Αλλάζουν οι όροι ακύρωσης των εφημεριών στα φαρμακεία

9/12/2024 3:11:11 μμ
Αντιδράσεις από μερίδα φαρμακοποιών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το Δ.Σ. του Φ.Σ. Αττικής αποφάσισε ότι τα αιτήματα για έκτακτη αντικατάσταση εφημερίας (διημέρευση ή διανυκτέρευση), που υποβάλλονται στην πλατφόρμα του Συλλόγου, δεν θα εγκρίνονται, αν δεν συνοδεύονται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Τα έγγραφα αυτά θα πρέπει να αποδεικνύουν τον σοβαρό λόγο για τον οποίο ζητείται η αλλαγή της εφημερίας, π.χ. για θέματα υγείας απαιτείται γνωμάτευση από δημόσιο φορέα κτλ., αναφέρει η ανακοίνωση, προκαλώντας αναστάτωση στα μέλη του Συλλόγου.


Σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένοι φαρμακοποιοί αντιδρούν στους νέους αυτούς όρους, με το επιχείρημα ότι υπάρχουν περιπτώσεις που η ανάγκη αντικατάστασης δεν δικαιολογείται με ένα δημόσιο έγγραφο, π.χ. για μια κοινωνική υποχρέωση ή για μια αιφνίδια ασθένεια που δεν απαιτεί επίσκεψη σε γιατρό ή δεν είναι εφικτή η επίσκεψη στα δημόσια κέντρα υγείας ή νοσοκομεία που έχουν μεγάλες καθυστερήσεις. 

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που έχει σημασία για πολλούς, είναι να βρεθεί το φαρμακείο που θα αναλάβει την εφημερία ώστε να μην ταλαιπωρηθεί το κοινό και όχι ο λόγος για τον οποίο ζητά κάποιος να την ακυρώσει. Όπως αναφέρουν στο f.daily μέλη του κλάδου, τις περισσότερες φορές βρίσκονται εύκολα οι αντικαταστάτες, άρα δεν υπήρχε λόγος αλλαγής μιας παλιάς διαδικασίας που εξυπηρετούσε τόσο τους πελάτες όσο και τους φαρμακοποιούς.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Από 1η Ιουλίου οι φαρμακοποιοί-μέλη μπορούν να εκτελούν συνταγές των ασφαλισμένων
Από το 2022 δεν υπάρχει ανάλυση οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς-μέλη






Σχετικά άρθρα

Ταυτοπροσωπία των ασθενών στο φαρμακείο
Για στοχοποίηση των φαρμακοποιών μιλούν κύκλοι του κλάδου
Οι ελλείψεις φαρμάκων κάνουν τους ασθενείς επιθετικούς
Μια κρίσιμη παράμετρο ανέδειξε έρευνα του CPE
Από 01/07 έντυπες οι γνωματεύσεις ιατροτεχνολογικών προϊόντων
Ο ΠΦΣ ζητά από τον ΕΟΠΥΥ να νομοθετηθούν οι άυλες
Φαρμακοποιοί χορήγησαν ναρκωτικά σκευάσματα χωρίς έλεγχο ταυτοπροσωπίας
Καλούνται σε γραπτή απολογία από τον ΕΟΠΥΥ