Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φ.Σ. Αργολίδας: Διακοπή χορήγησης φαρμάκων στις δικαστικές φυλακές Ναυπλίου

5/6/2009
«Το υπουργείο Δικαιοσύνης μας εμπαίζει - είμαστε 2 χρόνια απλήρωτοι» υποστηρίζουν οι φαρμακοποιοί
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

«Σοβαρό κίνδυνο εξέγερσης» έχει προκαλέσει, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Αυριανή, η ομόφωνη απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αργολίδας να διακόψει τη χορήγηση φαρμάκων στις Δικαστικές Φυλακές Ναυπλί­ου.

 

Συγκεκριμένα, οι φαρμακοποιοί είναι δύο χρόνια απλήρωτοι και -όπως δηλώνουν στην εφημερίδα- δεν ανέχονται άλλο να τους εμπαίζει το υπουργείο Δι­καιοσύνης. Έτσι, προχωρούν στην υ­λοποίηση της απόφασης του Συλλόγου τους που ελήφθη ομόφωνα τον περα­σμένο Νοέμβριο και προέβλεπε την ά­μεση διακοπή της χορήγησης φαρμά­κων στις Δικαστικές Φυλακές Ναυπλί­ου.

 

Σημειώνεται ότι το χρέος των φαρ­μάκων έχει ξεπεράσει τις 200.000 €, ενώ επί επτά μήνες οι φαρμακο­ποιοί έχουν αναστείλει και δεν πραγματοποίησαν την απόφαση τους.

 

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης συνεχί­ζει να συμπεριφέρεται ως κακοπληρω­τής, όταν εντός των φυλακών βρίσκο­νται κρατούμενοι επειδή οφείλουν μι­κροποσά στο δημόσιο», αναφέρει ο Σύλλογος, μιλώντας για εμπαιγμό και πε­ριφρόνηση.

 

Ειδικότερα, όπως επιση­μαίνουν τα μέλη του, σε επανειλημμέ­να έγγραφα - διαβήματα, δεν έλαβαν απάντηση από το υπουργείο Δικαιοσύ­νης. «Οι φυλακές εξοφλούν εντός μη­νός τους προμηθευτές τροφίμων, ενώ για τα φάρμακα δεν βρίσκουν χρήμα­τα. Την ίδια ώρα, οι φαρμακοποιοί νύ­χτα - μέρα και αργίες μεταφέρουν αγόγγυστα οι ίδιοι τα φάρμακα “βερεσέ” στους αρρώστους κρατουμένους, κι­νούμενοι από αίσθημα κοινωνικής ευαισθησίας», λένε οι ίδιοι, επιρρίπτο­ντας ευθύνη και στη διεύθυνση των δι­καστικών φυλακών, επειδή δεν φρό­ντισε έγκαιρα για εξασφάλιση κονδυλί­ων, σε αντίθεση με τις αγροτικές φυλα­κές, που ενεργοποιήθηκαν έγκαιρα. «Για την αντίδραση των κρατουμένων ακέραια θα έχει την ευθύνη το Υπουρ­γείο και οι υπεύθυνοι των Δικαστικών Φυλακών Ναυπλίου», σημειώνει ο Σύλλογος.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο Σύλλογος έχει ήδη ξεκινήσει την καταγραφή των προβλημάτων
Μεγάλες οι ανάγκες για εμβόλια και αντιβιοτικά για τους κατοίκους της Θεσσαλίας


Σχετικά άρθρα

30cm νερό & ατελείωτα στρώματα λάσπης στα φαρμακεία της Μαγνησίας
Ο Σύλλογος έχει ήδη ξεκινήσει την καταγραφή των προβλημάτων
ΠΦΣ: Θα στηρίξει και με δικά του κονδύλια τα πλημμυρισμένα φαρμακεία
Μεγάλες οι ανάγκες για εμβόλια και αντιβιοτικά για τους κατοίκους της Θεσσαλίας
Φ.Σ. Λιβαδειάς: «Δεν συμμετέχουμε στη λειτουργία του κοινωνικού φαρμακείου»
«Οι φαρμακοποιοί κλήθηκαν να παρανομήσουν», αναφέρει ο Σύλλογος
Η Φαρμασέρβ-Λίλλυ στηρίζει τις φαρμακαποθήκες της Θεσσαλίας
Προσφέρει επιπλέον ποσότητες φαρμάκων και χρόνο πίστωσης, μετά από αίτημα των ΠΦΣ & ΟΣΦΕ