Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Φ.Σ. Αργολίδας: Διακοπή χορήγησης φαρμάκων στις δικαστικές φυλακές Ναυπλίου

5/6/2009
«Το υπουργείο Δικαιοσύνης μας εμπαίζει - είμαστε 2 χρόνια απλήρωτοι» υποστηρίζουν οι φαρμακοποιοί
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

«Σοβαρό κίνδυνο εξέγερσης» έχει προκαλέσει, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Αυριανή, η ομόφωνη απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αργολίδας να διακόψει τη χορήγηση φαρμάκων στις Δικαστικές Φυλακές Ναυπλί­ου.

 

Συγκεκριμένα, οι φαρμακοποιοί είναι δύο χρόνια απλήρωτοι και -όπως δηλώνουν στην εφημερίδα- δεν ανέχονται άλλο να τους εμπαίζει το υπουργείο Δι­καιοσύνης. Έτσι, προχωρούν στην υ­λοποίηση της απόφασης του Συλλόγου τους που ελήφθη ομόφωνα τον περα­σμένο Νοέμβριο και προέβλεπε την ά­μεση διακοπή της χορήγησης φαρμά­κων στις Δικαστικές Φυλακές Ναυπλί­ου.

 

Σημειώνεται ότι το χρέος των φαρ­μάκων έχει ξεπεράσει τις 200.000 €, ενώ επί επτά μήνες οι φαρμακο­ποιοί έχουν αναστείλει και δεν πραγματοποίησαν την απόφαση τους.

 

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης συνεχί­ζει να συμπεριφέρεται ως κακοπληρω­τής, όταν εντός των φυλακών βρίσκο­νται κρατούμενοι επειδή οφείλουν μι­κροποσά στο δημόσιο», αναφέρει ο Σύλλογος, μιλώντας για εμπαιγμό και πε­ριφρόνηση.

 

Ειδικότερα, όπως επιση­μαίνουν τα μέλη του, σε επανειλημμέ­να έγγραφα - διαβήματα, δεν έλαβαν απάντηση από το υπουργείο Δικαιοσύ­νης. «Οι φυλακές εξοφλούν εντός μη­νός τους προμηθευτές τροφίμων, ενώ για τα φάρμακα δεν βρίσκουν χρήμα­τα. Την ίδια ώρα, οι φαρμακοποιοί νύ­χτα - μέρα και αργίες μεταφέρουν αγόγγυστα οι ίδιοι τα φάρμακα “βερεσέ” στους αρρώστους κρατουμένους, κι­νούμενοι από αίσθημα κοινωνικής ευαισθησίας», λένε οι ίδιοι, επιρρίπτο­ντας ευθύνη και στη διεύθυνση των δι­καστικών φυλακών, επειδή δεν φρό­ντισε έγκαιρα για εξασφάλιση κονδυλί­ων, σε αντίθεση με τις αγροτικές φυλα­κές, που ενεργοποιήθηκαν έγκαιρα. «Για την αντίδραση των κρατουμένων ακέραια θα έχει την ευθύνη το Υπουρ­γείο και οι υπεύθυνοι των Δικαστικών Φυλακών Ναυπλίου», σημειώνει ο Σύλλογος.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζονται οι εικόνες ντροπής σε φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ
Συνέντευξη του Δρ Σταύρου Λαλά στην Άννα Μαρία Παπίρη






Σχετικά άρθρα

Φ.Σ. Αττικής: Ζητά συνάντηση με το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΦ
Με θέμα τις ελλείψεις φαρμάκων που έχουν πάρει μεγάλη έκταση, όπως τονίζει
Peifasyn Academy: Νέο live webinar για τις διαταραχές της εντερικής λειτουργίας
Ένα εξειδικευμένο σεμινάριο για φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείων
Χωρίς τα φαρμακεία θα χάνονταν ζωές
Σύμφωνα με τον D. Hoey, CEO του Αμερικανικού Συλλόγου Κοινοτικών Φαρμακοποιών
Αλυσίδα φαρμακείων στις ΗΠΑ οδηγείται σε πτώχευση για 2η φορά
Αμφίβολο το μέλλον των 1200 καταστημάτων της