Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φ.Σ. Αχαΐας: Δεν έχουμε ούτε... παρακεταμόλες

27/1/2022 3:01:13 μμ
Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των φαρμακείων της περιοχής
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των φαρμακείων έχουν επιφέρει οι συνεχείς ελλείψεις φαρμάκων και στην αγορά της Αχαΐας. Προβληματισμένοι και αγανακτισμένοι, οι φαρμακοποιοί αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τους πολίτες αφού στα ράφια τους, πολλές φορές, δεν υπάρχουν ούτε… παρακεταμόλες. Μιλώντας στο thebest.gr, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας, Α. Σοφιανόπουλος, τόνισε πως «έχουμε φτάσει σε ακραία σημεία, ποτέ στο παρελθόν δεν είχαμε να αντιμετωπίζουμε αντίστοιχα προβλήματα. 

Οι ελλείψεις στα φάρμακα αφορούν τόσο τα γενόσημα όσο και τα πρωτότυπα. Οι πολίτες ταλαιπωρούνται, μπορεί να ξεκινήσουν ψάχνοντας από τα Ζαρουχλέικα και να φτάσουν μέχρι την πλατεία Γεωργίου για να βρουν ένα φαρμακείο που να έχει τα φάρμακά τους και να εξυπηρετηθούν» και συμπληρώνει: «υπάρχουν και συγκεκριμένα φάρμακα που όχι μόνο δεν τα βρίσκουμε στα φαρμακεία αλλά ούτε και σε φαρμακαποθήκες».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Λόγω προβλημάτων παραγωγής από τη Pharmathen International
Και περίπου 300 σκευάσματα σε έλλειψη






Σχετικά άρθρα

Τι να προσέξετε πριν από την επόμενη εκπτωτική ενέργεια στο φαρμακείο
Γράφει ο Γιάννης Δατσέρης, founder και managing director της prais.ai
ΕΜΑ: Σε έλλειψη τα φάρμακα με paliperidone palmitate
Λόγω προβλημάτων παραγωγής από τη Pharmathen International
ΠΦΣ: 14 εκατ. ευρώ χρωστάει η κυβέρνηση στα φαρμακεία
Για το εθνικό πρόγραμμα κατά της παχυσαρκίας