Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φ.Σ. Αχαΐας: Αντάρτικο και για τη διενέργεια rapid test στα φαρμακεία

29/7/2021 2:23:30 μμ
Πολλοί φαρμακοποιοί δεν ασπάζονται τη στάση του προεδρείου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το Δ.Σ. του Φ.Σ. Αχαΐας καλεί τους φαρμακοποιούς-μέλη του να μη συμμορφωθούν στις νεότερες οδηγίες του ΠΦΣ και να μην πραγματοποιούν rapid test εντός ή εκτός του φαρμακείου.

Σύμφωνα με το Δ.Σ. του Συλλόγου, η κυβέρνηση δίνει «υγειονομικές αρμοδιότητες σε ιδιώτες, που ούτε πρακτική γνώση και εξάσκηση έχουν στα συγκεκριμένα ζητήματα, αλλά ούτε και αυτά αποτελούν πεδίο της επιστημονικής τους κατάρτισης».

Παράλληλα κάνει σκληρή κριτική στη στάση του προεδρείου του Π.Φ.Σ. στο ζήτημα, χαρακτηρίζοντάς τη «αλλοπρόσαλη» και δηλώνει πως παραμένει σταθερά σύμφωνο με τη μοναδική ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. που έχει εκδοθεί ως σήμερα: «Όχι στη διενέργεια rapid test είτε μέσα είτε έξω από το χώρο του φαρμακείου».

Αναφερόμενο δε στις οδηγίες που έστειλε ο ΠΦΣ για τη διενέργεια των τεστ, το Δ.Σ. του Συλλόγου κρίνει ότι αυτές είναι ανεφάρμοστες από τη συντριπτική πλειονότητα των φαρμακείων και πρακτικά λειτουργούν μόνο προς όφελος ελάχιστων μεγάλων μονάδων. «Οποιοδήποτε μικρομεσαίο φαρμακείο επιχειρήσει να εφαρμόσει αυτά που αναγράφει ο ΠΦΣ κινδυνεύει είτε να γελοιοποιηθεί είτε να θέσει σε κίνδυνο τον εαυτό του, τους συνεργάτες του και το περιβάλλον του φαρμακείου», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

«Κινδυνεύουμε να χάσουμε και τα rapid tests», υποστηρίζει μερίδα φαρμακοποιών της Αχαΐας

Πολλοί πάντως φαρμακοποιοί της Αχαΐας φαίνονται δυσαρεστημένοι με αυτήν την τοποθέτηση του Συλλόγου τους, καθώς εκτιμούν -μιλώντας στο f.daily- «πως αυτή η στάση θα δημιουργήσει άλλη μια ύλη ιατροτεχνολογικού είδους που κινδυνεύει πλέον να χαθεί».

Οι φόβοι τους είναι ότι θα συμβεί ό,τι ακριβώς έγινε και με τα self tests που «ταξίδεψαν» προς τα σούπερ μάρκετ λόγω της άρνησης του Δ.Σ. να μη συμμετέχει στη δωρεάν διάθεση αυτών στους δικαιούχους. Συνέπεια ήταν όχι μόνο να χαθεί η όποια αμοιβή για τα φαρμακεία, όπως υποστηρίζουν, αλλά επιπλέον δημιουργήθηκε μια δυσαρέσκεια και απαξίωση των πολιτών προς τα φαρμακεία που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο
Αντιπηκτικά & Κινολόνες: Ένας επικίνδυνος συνδυασμός!
Ο φαρμακοποιός συμβάλλει στην πρόληψη ανεπιθύμητων ενεργειών με τη βοήθεια της f-anazitisi