Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φ.Σ.Α.: συνταγές με «lifestyle» και ιατρική γνωμάτευση να εξοφλούνται από τα ταμεία στο ακέραιο

22/10/2008
Τονίζεται η υποχρέωση των ταμείων να αποζημιώνουν κανονικά τους φαρμακοποιούς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (Φ.Σ.Α.) σε έκτακτη ενημέρωση προς τα μέλη του τονίζει την υποχρέωση των ασφαλιστικών ταμείων να εξοφλούν στους φαρμακοποιούς στο ακέραιο συνταγές με «lifestyle» φάρμακα οι οποίες συνοδεύονται από γνωμάτευση γιατρού.

Πιο αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρει:

«Παρά την έκδοση του νέου Π.Δ. 121/2008, το οποίο έχει κοινοποιηθεί από τους αρμοδίους σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, ελάχιστα από αυτά το έχουν λάβει υπόψη τους και συνεχίζουν ηθελημένα να σας ενημερώνουν εσφαλμένα σχετικά με τη συνταγογράφηση, δημιουργώντας τεράστια σύγχυση.

Το όλο πρόβλημα το καταγγείλαμε με έγγραφό μας σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, αναφέροντάς τους ενδεικτικά ότι με το νέο Π.Δ., για την επιλογή του φαρμάκου, τη συμμετοχή του ασφαλισμένου, την ποσότητα των εμβαλλαγίων κτλ., την αποκλειστική ευθύνη φέρουν πλέον οι συνταγογράφοντες ιατροί, επισημαίνοντας ότι η παράβαση αυτών συνεπάγεται για εκείνους βαρύτατες κυρώσεις.

Αναφέραμε επίσης ότι με την παρ. 2 του άρθρου 1, του ν. 3457/2006 τα λεγόμενα lifestyle φάρμακα, κατάλογος των οποίων έχει διαβιβαστεί σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, χορηγούνται πλέον με συνταγή συνοδευομένη από ειδική γνωμάτευση για την οποία αποκλειστική ευθύνη, σύμφωνα με το ανωτέρω νέο Π.Δ. 121/2008, φέρουν πλέον οι συνταγογράφοντες ιατροί. Ως εκ τούτου συνταγές που περιέχουν lifestyle φάρμακα και συνοδεύονται από γνωμάτευση ιατρού, δεν πρέπει να απορρίπτονται αλλά να εξοφλούνται στο ακέραιο.

Στο τέλος του εγγράφου μας καταστήσαμε σαφές ότι σε περίπτωση που κάποιο ασφαλιστικό ταμείο δε συμμορφωθεί με τα ανωτέρω, συνεχίζοντας την παραπληροφόρηση και τις άδικες περικοπές συνταγών, αυτό θα θεωρηθεί αιτία διακοπής της σύμβασης και θα μας αναγκάσει να χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για την υπεράσπιση των μελών μας».


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο Σύλλογος έχει ήδη ξεκινήσει την καταγραφή των προβλημάτων
Μεγάλες οι ανάγκες για εμβόλια και αντιβιοτικά για τους κατοίκους της Θεσσαλίας


Σχετικά άρθρα

30cm νερό & ατελείωτα στρώματα λάσπης στα φαρμακεία της Μαγνησίας
Ο Σύλλογος έχει ήδη ξεκινήσει την καταγραφή των προβλημάτων
ΠΦΣ: Θα στηρίξει και με δικά του κονδύλια τα πλημμυρισμένα φαρμακεία
Μεγάλες οι ανάγκες για εμβόλια και αντιβιοτικά για τους κατοίκους της Θεσσαλίας
Φ.Σ. Λιβαδειάς: «Δεν συμμετέχουμε στη λειτουργία του κοινωνικού φαρμακείου»
«Οι φαρμακοποιοί κλήθηκαν να παρανομήσουν», αναφέρει ο Σύλλογος
Η Φαρμασέρβ-Λίλλυ στηρίζει τις φαρμακαποθήκες της Θεσσαλίας
Προσφέρει επιπλέον ποσότητες φαρμάκων και χρόνο πίστωσης, μετά από αίτημα των ΠΦΣ & ΟΣΦΕ