Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Φ.Σ.Α.: Σχετικά με την αναγραφή της δοσολογίας επί των συνταγών

31/3/2011
Επιστολή στον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Επιστολή του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (Φ.Σ.Α.) προς τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργο Κουτρουμάνη, σχετικά με την αναγραφή του δοσολογικού σχήματος των φαρμάκων επί των συνταγών, βάσει του νόμου 3918/2011:

 

"Αθήνα, 31/3/2011

 

Κύριε Υπουργέ

 

Με τον υπ' αριθ. 3918/2011 νόμο ορίζεται ότι πλέον, όλες οι συνταγές που εκτελούνται στα φαρμακεία μας, χρειάζεται να αναγράφουν δοσολογικό σχήμα για όλα τα φάρμακα που περιέχουν, ανεξαρτήτου ποσότητας εμβαλαγίων. Συνταγή η οποία δε φέρει δοσολογικό σχήμα, δεν θα αποζημιώνεται από τα ταμεία.

 

Παρά τις προφορικές σας διαβεβαιώσεις στον Πρόεδρο του Φ.Σ.Α., κανένα επίσημο έγγραφο δεν έχουμε που να διαφοροποιεί την πρωτοφανή και ανεφάρμοστη αυτή διάταξη (για ποιο λόγο απαιτείται δοσολογία για το ένα (1) εμβαλάγιο;).

 

Θεωρούμε ότι, όπως έχετε δηλώσει τελευταία, εξακολουθεί να σας ενδιαφέρει η μη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων που θα υποστούν από αύριο, όταν κανένας γιατρός δεν θα αναγράφει τη δοσολογία στις συνταγές και αναγκαστικά δεν θα εκτελείται καμία συνταγή η οποία δεν θα φέρει δοσολογικό σχήμα από τα φαρμακεία μας.

 

Επειδή γνωρίζετε πολύ καλά ότι κανένας νόμος δεν τροποποιείται με προφορικές υποσχέσεις, επειδή κανένα ασφαλιστικό ταμείο δεν μας έχει επιβεβαιώσει τις δικές σας διαβεβαιώσεις και τέλος επειδή αρκετά έχουμε υποστεί από τις αδικαιολόγητες απορρίψεις των συνταγών μας και τις καθυστερήσεις των πληρωμών μας από τα ασφαλιστικά ταμεία, σας ενημερώνουμε ότι από αύριο 1/4/2011 καμία συνταγή δεν θα εκτελείται στα φαρμακεία μας χωρίς να υπάρχει για όλα τα φάρμακα δοσολογικό σχήμα.

 

Προφανώς και για αυτή την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων θα φταίνε πάλι οι φαρμακοποιοί και όχι η πολιτική ηγεσία που δεν έχει ποτέ καμία απολύτως ευθύνη και για τίποτα”.

 

 

Διαβάστε σχετικά θέματα:

 

24/3/2011 - Επιστολή του Φ.Σ.Α. προς τον αναπληρωτή υπ. Εργασίας

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με θέμα τις ελλείψεις φαρμάκων που έχουν πάρει μεγάλη έκταση, όπως τονίζει
Ο Οργανισμός υπενθυμίζει τη νομοθεσία για την προϊοντική αυτή κατηγορία






Σχετικά άρθρα

Φ.Σ. Αττικής: Ζητά συνάντηση με το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΦ
Με θέμα τις ελλείψεις φαρμάκων που έχουν πάρει μεγάλη έκταση, όπως τονίζει
Peifasyn Academy: Νέο live webinar για τις διαταραχές της εντερικής λειτουργίας
Ένα εξειδικευμένο σεμινάριο για φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείων
Χωρίς τα φαρμακεία θα χάνονταν ζωές
Σύμφωνα με τον D. Hoey, CEO του Αμερικανικού Συλλόγου Κοινοτικών Φαρμακοποιών
Αλυσίδα φαρμακείων στις ΗΠΑ οδηγείται σε πτώχευση για 2η φορά
Αμφίβολο το μέλλον των 1200 καταστημάτων της