Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φ.Σ.Α.: Προτάσεις για τη βελτίωση της e-συνταγογράφησης

20/9/2011
Μέτρα για: ασφάλεια – χρηστικότητα – προστασία του περιβάλλοντος
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (Φ.Σ.Α.), με επιστολή του προς την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.), προτείνει τρόπους για τη βελτίωση της εφαρμογής της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης:


"Αθήνα, 19/9/2011


Κύριοι


Γνωρίζετε ότι ήμασταν και είμαστε υποστηρικτές της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης για λόγους που σας έχουμε επανειλημμένως εξηγήσει και δεν χρειάζεται να επανερχόμαστε.


Θεωρούμε όμως, ότι μπορούμε να βελτιώσουμε κάποιους τομείς που έχουν σχέση και με την ασφάλεια της συνταγογράφησης και με το περιβάλλον.


Όσον αφορά την ασφάλεια της συνταγογράφησης, πιστεύουμε ότι ο φαρμακοποιός θα πρέπει να έχει πρόσβαση στο ιστορικό του ασθενούς - πράγμα που σήμερα δεν γίνεται - όπως επίσης και να συνδεθεί το πρόγραμμα του φαρμακείου με το πρόγραμμα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Το τελευταίο έχει πολύ μεγάλη σημασία ενόψει της λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ και της πληθώρας των συνταγών που θα έρχονται στα φαρμακεία, ειδικά κατά τις διανυκτερεύσεις και διημερεύσεις.

 

Δεν θα μπορούμε για πολύ καιρό ακόμη κάθε συνταγή να την περνάμε δύο φορές στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Μία για να εκδώσουμε απόδειξη και να ενημερωθεί το πρόγραμμά μας, και μία για να ενημερωθεί το πρόγραμμα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.


Επίσης, θα μπορούσε να εκτυπωθεί η συνταγή του ασφαλισμένου από τον φαρμακοποιό στο πίσω μέρος της συνταγής του γιατρού. Έτσι θα είχαμε ταυτόχρονα και οικονομία χάρτου και προστασία του περιβάλλοντος. Αντί δηλαδή για κάθε συνταγή να έχουμε τουλάχιστον δύο σελίδες Α4, να έχουμε μία. Με αυτό τον τρόπο θα απαιτείται μικρότερος χώρος για την φύλαξη τους από τα ασφαλιστικά ταμεία και μάλιστα ο μισός από ότι σήμερα χρειάζεται”.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σχετικά στοιχεία συγκεντρώνει ο ΦΣΑ για παραπομπή στο Πειθαρχικό






Σχετικά άρθρα

Συνεχίζεται η παράνομη λειτουργία φαρμακείων μέσω efood και wolt
Σχετικά στοιχεία συγκεντρώνει ο ΦΣΑ για παραπομπή στο Πειθαρχικό
Πόσα ΦΥΚ έδωσαν τα φαρμακεία τον 1ο μήνα εφαρμογής του μέτρου;
Ο ΠΦΣ θα στηρίξει αυτό τον τρόπο διάθεσης με ψηφιακά εργαλεία και συνεργασίες με ενώσεις ασθενών
Φ.Σ. Αττικής: Ζητά περισσότερους κόφτες στο ΣΗΣ
Υπάρχουν περιορισμοί στη νομοθεσία που δεν έχουν εφαρμοστεί
ΟΣΦΕ: Οι συνεταιρισμοί στην Ευρώπη ενώνουν τις δυνάμεις τους
Υιοθετώντας το ψήφισμα «Cooperatives with a Common Vision for Partnership»