Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Φ.Σ.Α.: αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων σε 3 ταμεία

28/8/2008
Από 1η Σεπτεμβρίου 2008
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Προχωρώντας στην υλοποίηση των σχετικών εξαγγελιών της 16ης Ιουλίου, οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής (Φ.Σ.Α.) και Πειραιά (Φ.Σ.Π.) ανακοινώνουν ότι από την 1η Σεπτεμβρίου 2008 διακόπτουν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ, του ΟΑΕΕ και του ταμείου Δικηγόρων Αθηνών.


Αναλυτικά, το Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν ο Φ.Σ.Α. και ο Φ.Σ.Π. έχει ως εξής:

«Oι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά διακόπτουμε την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ (Δημόσιο), του ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ και ΤΑΕ) και του ΤΠΔΑ (Δικηγόροι Αθηνών) από 1-9-2008.

Στην απόφαση αυτή καταλήξαμε αφού εξαντλήσαμε πρώτα κάθε άλλη ηπιότερη ενέργεια προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων.

Δυστυχώς παρά τις εξώδικες προειδοποιήσεις και διαμαρτυρίες μας προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία σχετικά με την οικονομική αιμορραγία που έχουν προκαλέσει στα μέλη μας οι υπερβολικές καθυστερήσεις στις πληρωμές και η αλόγιστη περικοπή συνταγών, αυτά κωφεύουν. Αντίθετα εμείς, εξακολουθούσαμε μέχρι σήμερα, να χορηγούμε με δική μας οικονομική επιβάρυνση τα φάρμακα στους ασφαλισμένους και να πληρώνουμε στο κράτος ΦΠΑ που δεν έχουμε εισπράξει!!! Εξακολουθούσαμε μέχρι σήμερα και εξακολουθούμε ακόμη να πληρώνουμε φόρους για εισοδήματα του 2007 τα οποία όμως εισπράξαμε το 2008!!! Καθιστούσαμε δηλαδή εαυτούς χρηματοδότες των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Όμως , ως ΕΔΩ. Η ανοχή και η αντοχή μας τελείωσε οριστικά και εμπρόθεσμα.

Η τακτική των Ασφαλιστικών Ταμείων να μην πληρώνουν σύμφωνα με το νόμο και τις συλλογικές τους συμβάσεις, αλλά να εφευρίσκουν χιλιάδες τρόπους ώστε να μην μας εξοφλούν έστω και καθυστερημένα ακόμα συνταγές που έγραψαν οι δικοί του γιατροί, τελειώνει την 31-8-2008.

Το Υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, τα Ασφαλιστικά Ταμεία τις δικές τους και το Υπουργείο Απασχόλησης να υλοποιήσει επι τέλους την υπόσχεσή για την έκδοση του περιβόητου Προεδρικού Διατάγματος που θα καθορίζει με σαφήνεια τις υποχρεώσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων, των γιατρών και των φαρμακοποιών κατά την συνταγογράφηση. Κουραστήκαμε να βλέπουμε συνέχεια το ίδιο έργο στα ΜΜΕ :

Τον εκάστοτε Υπουργό Απασχόλησης να δηλώνει υπερήφανος για την επικείμενη δημοσίευση Προεδρικού Διατάγματος που βάζει «τελεία και παύλα» στην αυθαίρετη συνταγογράφηση (και που ακόμη μέχρι και σήμερα παραμένει άφαντο).

Οι ασφαλισμένοι των ανωτέρω Ασφαλιστικών Ταμείων στο εξής, θα πληρώνουν τοις μετρητοίς το σύνολο της αξίας των φαρμάκων τους στο φαρμακείο, και με την απόδειξη θα απευθύνονται στο Ασφαλιστικό τους Ταμείο για την επιστροφή των χρημάτων τους».


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η εταιρεία καθιερώνει την ετήσια Δωρεά Ν. Ρασσιάς
Ισπανική start-up τραβάει τη διεθνή προσοχή


Σχετικά άρθρα

Επενδύονται εκατομμύρια ευρώ στα δίκτυα φαρμακείων
Ισπανική start-up τραβάει τη διεθνή προσοχή
Εξαφανίστηκαν από τα ράφια αμοξικιλλίνη και παιδικά εμβόλια
Την καθημερινή αγωνία των φαρμακοποιών αναλύει η Β. Λαζαροπούλου
Στο παρά πέντε η διάταξη για τους εμβολιασμούς Covid-19 στα φαρμακεία
Ο Αδ. Γεωργιάδης στοχεύει να καλύψει και άλλα αιτήματα του κλάδου