Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Φ.Σ. Θεσσαλονίκης: «Οι κινητοποιήσεις μας αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας»

27/11/2008
Στενή παρακολούθηση της επακριβούς τήρησης του χρονοδιαγράμματος πληρωμών που δόθηκε από τον υπ. Υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (Φ.Σ.Θ.), σε έκτακτη συνεδρίασή του στις 26/11/2008 και παρουσία του προέδρου του Π.Φ.Σ. Δημ. Βαγιωνά, αποφάσισε ομόφωνα να αναστείλει προσωρινά την έναρξη του μέτρου της αναστολής της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ (Δημοσίου), έτσι ώστε να δώσει τον απαιτούμενο χρόνο στο Υπουργείο Υγείας να υλοποιήσει το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των καθυστερούμενων λογαριασμών.

Σε ανακοίνωσή του ο Φ.Σ.Θ αναφέρει:

«Η κοινωνική ευαισθησία που διακρίνει τον κλάδο των φαρμακοποιών μας υποχρεώνει να δεχτούμε ως κατ’ αρχάς ειλικρινείς τις προθέσεις του Υπουργού και να αναστείλουμε προσωρινά τις κινητοποιήσεις μας, συνεκτιμώντας και την ταλαιπωρία που θα είχαν να αντιμετωπίσουν οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου από την ασυνέπεια της κρατικής μηχανής.

Συνεπώς συνεχίζουμε να εκτελούμε κανονικά τις συνταγές του ΟΠΑΔ μέχρι νεωτέρας.

Το Δ.Σ. του Φ.Σ.Θ. καλεί τους φαρμακοποιούς της Θεσσαλονίκης να παραμείνουν σε ετοιμότητα παρακολουθώντας την επακριβή τήρηση του χρονοδιαγράμματος που μας ανακοινώθηκε. Εάν στην πορεία του χρόνου διαπιστωθεί αθέτηση όσων μας έχουν υποσχεθεί, το Δ.Σ. χωρίς άλλη διαπραγμάτευση θα αναγγείλει την έναρξη της αναστολής της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων».


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τον D. Hoey, CEO του Αμερικανικού Συλλόγου Κοινοτικών Φαρμακοποιών
Το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας






Σχετικά άρθρα

Χωρίς τα φαρμακεία θα χάνονταν ζωές
Σύμφωνα με τον D. Hoey, CEO του Αμερικανικού Συλλόγου Κοινοτικών Φαρμακοποιών
Αλυσίδα φαρμακείων στις ΗΠΑ οδηγείται σε πτώχευση για 2η φορά
Αμφίβολο το μέλλον των 1200 καταστημάτων της
Τρία φαρμακεία στην Αττική έχασαν πάνω από 5000 ευρώ το καθένα
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες για την πρόσφατη απάτη
Μεγαλύτερο ρόλο στη διαχείριση του άσθματος διεκδικούν οι φαρμακοποιοί
Η αξία τους αναγνωρίζεται από διεθνείς φορείς