Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φ.Σ. Θεσσαλονίκης: Μεγάλο ενδιαφέρον στο 1ο πιστοποιημένο σεμινάριο για τις Πρώτες Βοήθειες

6/7/2022 3:12:32 πμ
Συμμετείχαν 30 φαρμακοποιοί
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Πολύτιμες γνώσεις για την παροχή πρώτων βοηθειών απέκτησαν οι 30 φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης που συμμετείχαν στο 1ο πιστοποιημένο σεμινάριο με θέμα «Α Βοήθειες για Φαρμακοποιούς», το οποίο πραγματοποιήθηκε και πάλι δια ζώσης ύστερα από δύο χρόνια πανδημίας.

Το σεμινάριο διοργανώνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΠΦΣ και του ΙΔΕΕΑΦ με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και υλοποιείται από πιστοποιημένους εκπαιδευτές των Τμημάτων Νοσηλευτικής και Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών, σε συνεργασία με τοπικούς Φαρμακευτικούς Συλλόγους.

Επί τρεις συνεχόμενες Κυριακές (19/6, 26/6 και 3/7) οι συμμετέχοντες, με επικεφαλής τον εκπαιδευτή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ευάγγελο Στρατή, μυήθηκαν στη βασική υποστήριξη ζωής (ΚΑΡΠΑ), τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή και το χειρισμό τραυμάτων. Μάλιστα κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου ο Ε. Στρατής έθετε υπόψη των συμμετεχόντων διάφορα σενάρια που μπορεί να συμβούν και στην πραγματικότητα (πτώση ατόμου από σκάλα, τροχαίο ατύχημα, απώλεια αισθήσεων κ.λπ.) και ζητούσε τη γνώμη τους για το πώς θα τα αντιμετώπιζαν.

Οι 30 συμμετέχοντες φαρμακοποιοί θα λάβουν πιστοποιητικό εκπαίδευσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, πενταετούς ισχύος, το οποίο θα αποδεικνύει την ικανότητά τους στην παροχή υπηρεσιών Α’ Βοηθειών και 24 μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης φαρμακοποιών από το ΙΔΕΕΑΦ. Επισημαίνεται ότι έπονται και άλλοι κύκλοι τέτοιων σεμιναρίων με στόχο όλα τα μέλη του Συλλόγου να εκπαιδευτούν στις πρώτες βοήθειες.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Απάντηση στις πρόσφατες διαμαρτυρίες των φαρμακαποθηκαρίων
Αποτυπώνονται στη νέα έκθεση της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας


Σχετικά άρθρα

Απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου ζητούν οι φαρμακοποιοί της Αττικής
«Επωμιζόμαστε το βάρος μιας φοροδιαφυγής που δεν μας αφορά», επισημαίνουν τα μέλη του ΦΣΑ
ΠΦΣ: «Η απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών έχει αποτέλεσμα»
Απάντηση στις πρόσφατες διαμαρτυρίες των φαρμακαποθηκαρίων
ΦΣΘ: Η 19η εθελοντική αιμοδοσία στις 4 Δεκεμβρίου 2023
Οδηγίες για τους αιμοδότες
Οι ανάγκες, τα κενά και οι ελλείψεις στη φαρμακευτική εκπαίδευση
Αποτυπώνονται στη νέα έκθεση της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας