Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φ.Σ. Θεσσαλονίκης: Ηλεκτρονικά θα κατατεθούν οι απογραφές ναρκωτικών

23/12/2020 11:57:20 πμ
Ο Σύλλογος ζητά να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό και των φαρμακοποιών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η κατάθεση των καταστάσεων ναρκωτικών φαρμάκων θα γίνει φέτος ηλεκτρονικά από τους φαρμακοποιούς της Θεσσαλονίκης, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός, μετά και τη σχετική έγκριση από την αρμόδια Διεύθυνση Υγείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΦΣΘ, έχει δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό ένας ειδικός λογαριασμός e-mail: pharmacy@pkm. gov.gr, ενώ αναλυτικές οδηγίες έχουν αναρτηθεί εδώ

Η διαδικασία πρέπει να γίνει, όπως κάθε χρόνο, από την 1-15 Ιανουαρίου 2021, με τα σχετικά έγγραφα να αποστέλλονται σε μορφή αρχείου .pdf ή φωτογραφίας .jpg. 

Στη συνέχεια, τις ημέρες κατάθεσης των συνταγών Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου (δηλαδή το αργότερο μέχρι 15 Φεβρουαρίου), όσοι επιθυμούν μπορούν να φέρουν στο Σύλλογο τα φυσικά αρχεία και να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέσω του Συλλόγου.

Επιπλέον, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας, ο ΦΣΘ έχει αιτηθεί από το υπουργείο Υγείας να ενταχθούν οι φαρμακοποιοί στους επαγγελματίες υγείας που θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα κατά του SARS-CoV-2, καθώς όπως αναφέρει ο Σύλλογος, οι φαρμακοποιοί συγκαταλέγονται στους πραγματικούς gatekeepers του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Παράλληλα ζήτησε τη διενέργεια rapid tests από τον ΕΟΔΥ στους φαρμακοποιούς μέλη του Συλλόγου, όπως ήδη έχει γίνει στους γιατρούς και στους εργαζόμενους σε Δήμους της πόλης. Η δράση αυτή ξεκινά σήμερα Τετάρτη 23/12 στα γραφεία του Συλλόγου.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Παρουσιάστηκαν οι νέες τεχνολογίες που αξιοποιεί ο Όμιλος






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο