Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

GSK: Επενδύει έως και 12 δισ. δολάρια σε 12 νέα φάρμακα
Σε συμφωνία με την κινεζική εταιρεία Jiangsu Hengrui Pharmaceuticals

Ευχολόγιο Λυκουρέντζου για φάρμακα και νοσήλια

11/11/2012
«Η κυβέρνηση είναι σίγουρη ότι θα επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι και δεν θα χρειαστεί να τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο καταβολής ενός ευρώ ανά συνταγή και 25 ευρώ για είσοδο σε νοσοκομεία», δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

«Η κυβέρνηση είναι σίγουρη ότι θα επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι και δεν θα χρειαστεί να τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο καταβολής ενός ευρώ ανά συνταγή και 25 ευρώ για είσοδο σε νοσοκομεία», δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος.


Κατά την ομιλία του επί του κρατικού προϋπολογισμού ο κ. Λυκουρέντζος χαρακτήρισε «μέγα ψεύδος» τη φημολογία αυτή των ημερών εξηγώντας πως «η διάταξη αυτή, όπως αναφέρεται ρητά και στο πολυνομοσχέδιο, αφορά το έτος 2014 και θα εφαρμοστεί μόνο στην περίπτωση κατά την οποία μέχρι το τέλος του 2013 δεν θα έχουν επιτευχθεί οι δημοσιονομικοί στόχοι του Προγράμματος Υγείας και πάντως μόνο με υπουργική απόφαση.


Εμφανίστηκε, ωστόσο, βέβαιος ότι δεν θα χρειαστεί να προχωρήσει στην έκδοση σχετικής διάταξης και δεν θα ενεργοποιηθεί η ρύθμιση που προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο, καθώς θα επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι που έχουν τεθεί για το 2014.


Αναφερόμενος στον ΕΟΠΥΥ, ο κ. Λυκουρέντζος είπε ότι κύριος άξονας της πολιτικής του υπουργείου Υγείας είναι η αποτελεσματική λειτουργία του, λόγος για τον οποίο πριν καν δοθεί η δόση δόθηκαν ήδη 90 εκ. ευρώ. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, οι δράσεις του ΕΟΠΥΥ θα επικεντρωθούν τόσο στην εξυγίανση της οικονομικής λειτουργίας και των ελεγκτικών μηχανισμών του Οργανισμού όσο και στην ανάπτυξη επιθετικής πολιτικής διαπραγμάτευσης τιμών και εξασφάλισης εκπτώσεων από προμηθευτές και συμβεβλημένους παρόχους υπηρεσιών υγείας.


Πηγή: http://news247.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με 5 φάρμακα για αυτοάνοσα νοσήματα στο χαρτοφυλάκιό της
Με αντικείμενο την ανάπτυξη μιας νέας θεραπείας των ουλών κερατοειδούς






Σχετικά άρθρα

ΕΟΠΥΥ: 1,3 δισ. ευρώ στα ιδιωτικά φαρμακεία
Όπως ορίζει η ΚΥΑ για την κατανομή της φαρμακευτικής δαπάνης
e-ΕΦΚΑ: Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για τους απασχολούμενους συνταξιούχους
Προκειμένου να τους επιστραφούν αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά
OnHOME Alliance: Στέλνει τα φάρμακα στο σπίτι των ασθενών
Μέσω πιστοποιημένων φαρμακείων