Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Η αγορά του φαρμακείου

τελευταία νέα


«Έξυπνα» τρόφιμα και ροφήματα γεμάτα προβιοτικά!

28/4/2017 7:06:12 πμ
Πώς ένας καφές και μια σοκολάτα μπορούν να θωρακίσουν την υγεία σας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στο πεπτικό σύστημα του ανθρώπου ζουν 400 διαφορετικά είδη βακτηρίων και σε αριθμό μεγαλύτερο από 100 τρισεκατομμύρια.


Όταν οι άνθρωποι ξεκινούν τη ζωή τους, έχουν ένα υγιές εντερικό περιβάλλον όμως η ηλικία, ο τρόπος ζωής, οι καταχρήσεις, το άγχος και πολλοί άλλοι λόγοι ελαττώνουν τον πληθυσμό των φιλικών βακτηρίων. Αυτό επιτρέπει στα παθογόνα βακτήρια να υπερισχύουν με αποτέλεσμα να αρχίζουν να εκδηλώνονται διάφορα συμπτώματα όπως υπερβολικά αέρια, φουσκώματα, διάρροια, εντερική τοξικότητα, δυσκοιλιότητα και φτωχή απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.

Εάν αυτή η ανισορροπία δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, μπορεί να μετατραπεί σε χρόνια κατάσταση, να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να οδηγήσει σε σοβαρές παθήσεις.

Τι δείχνουν οι νεότερες μελέτες για τα προβιοτικά

 Οι μελέτες δείχνουν ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία της αλλεργικής ρινίτιδας και του αλλεργικού εκζέματος καθώς και ότι όταν καταναλώνονται από εγκύους και θηλάζουσες γυναίκες μπορούν να αποτρέψουν την εκδήλωση αλλεργικών διαταραχών στα παιδιά τους, επειδή αυξάνεται η συγκέντρωση στο μητρικό γάλα ανοσοποιητικών παραγόντων, όπως οι κυτταροκίνες.

Είναι επίσης πιθανό να παρέχουν προστασία από τον ανθεκτικό χρυσίζοντα σταφυλόκοκκο, ένα μικρόβιο που αποτελεί κύρια αιτία σοβαρών ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.

 Μερικά προβιοτικά έχουν επίσης συσχετισθεί με την απώλεια κιλών και τη ρύθμιση του σωματικού βάρους, επειδή εμποδίζουν τη δράση ενός ενζύμου (λέγεται παγκρεατική λιπάση) και αποκαθιστούν τη χλωρίδα του εντέρου, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της παχυσαρκίας.

Προβιοτικά από τα τρόφιμα ή τα συμπληρώματα;

 Η καλύτερη πηγή προβιοτικών είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα και δη τα μη παστεριωμένα (π.χ. πρόβειο παραδοσιακό γιαούρτι με πέτσα).

 Για λόγους ασφαλείας, όμως, τα γαλακτοκομικά παράγονται συνήθως από παστεριωμένο γάλα, γι' αυτό και προστίθενται προβιοτικά στη συνέχεια (αυτή είναι λ.χ. η διαδικασία παραγωγής των «ζωντανών» γιαουρτιών). Υπάρχουν επίσης σε άλλα τρόφιμα, όπως το κεφίρ (μεγαλύτερη περιεκτικότητα έχει όταν το παρασκευάζουμε μόνοι στο σπίτι, με ζωντανά βακτήρια και προσθήκη γάλακτος). Το μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι ότι λαμβάνονται από μια τροφή που ούτως ή άλλως υπάρχει στο διαιτολόγιο.

Τα συμπληρώματα έχουν υψηλότερες συγκεντρώσεις προβιοτικών και συχνά ποικιλία διαφορετικών προβιοτικών που εξυπηρετούν διαφορετικές ανάγκες. Επιπλέον, απελευθερώνονται απευθείας στο έντερο.

Πώς μπορούν να βοηθήσουν τον οργανισμό

 Στις περιπτώσεις που εκδηλώνεται διάρροια μετά από θεραπεία με ορισμένα αντιβιοτικά, τα προβιοτικά (κυρίως του γένους Lactobacillus, όπως το Lactobacillus bulgaricus) πιθανόν να βοηθούν, ιδίως τα παιδιά. Το ίδιο και έπειτα από μόλυνση με ροταϊό (συχνή αιτία διάρροιας στα μικρά παιδιά).


Επίσης μπορούν να βοηθήσουν στην:

  • 'Αμβλυνση συμπτωμάτων συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου (ΣΕΕ) και έλκους στομάχου.
  • Δυσανεξία στη λακτόζη.
  • Αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.
  • Θεραπεία νεκρωτικής εντεροκολίτιδας (πιο συχνή στα νήπια).
  • Νόσος Crohn & ελκώδη κολίτιδα (φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου).
  • Πρόληψη φλεγμονής στο έντερο έπειτα από χειρουργική επέμβαση σε αυτό.
  • Πρόληψη καρκίνου του εντέρου.
  • Ενίσχυση ανοσοποιητικού συστήματος.
  • Πρόληψη και θεραπεία των μυκητιάσεων του γυναικείου κόλπου, των γυναικολογικών λοιμώξεων (κολπίτιδα, τραχηλίτιδα) και των ουρολογικών λοιμώξεων (κυστίτιδα).
  • Καταπράυνση των συμπτωμάτων των αγχωδών διαταραχών και των διαταραχών που σχετίζονται με την κατάθλιψη.
  • Πρόληψη και θεραπεία δερματικού εκζέματος που σχετίζεται με αλλεργία στο αγελαδινό γάλα.

Τώρα η Natural Products σε συνεργασία με το μεγαλύτερο εργαστήριο έρευνας βιοτεχνολογίας των ΗΠΑ, την Biotech, δημιούργησαν τον προβιοτικό καφέ σε κάψουλες με τα πατενταρισμένα προβιοτικά Ganeden BC30. Αυτά τα προβιοτικά δεν επηρεάζονται από τη θερμοκρασία και παραμένουν ζωντανά ακόμα και μέσα από το πέρασμά τους από το στομάχι. Αφού ενεργοποιηθούν, μόλις φθάσουν στο έντερο μας, προσφέρουν όλα εκείνα τα οφέλη για το γαστρεντερικό μας σύστημα και το ανοσοποιητικό μας.

 

Espesso κάψουλες με προβιοτικά

 Απολαύστε τον espresso σας η το fredo σας σε κάψουλες που ταιριάζουν σε όλες τις μηχανές NespessoR, σε δύο ανεπανάληπτα χαρμάνια και ένα σε Decafeine για αυτούς που δεν αγαπάνε την καφεΐνη.

 

Σοκολάτες με προβιοτικά

 Η πιο γλυκιά απόλαυση της ημέρας γεμάτη με προβιοτικά για ένα υγιέστατο πεπτικό σύστημα και μια χορταστική δόση σοκολάτας, με ζάχαρη και χωρίς ζάχαρη, για να καλύψουμε όλες τις διατροφικές ομάδες των ανθρώπων. Είναι ελληνικό προϊόν.

 



Digestive cookies

Μετά από έρευνα ενός έτους, η εταιρεία επέλεξε τη βιομηχανία ΒΙΟΛΑΝΤΑ στα Τρίκαλα για την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της και του τελευταίου τύπου εργοστασίου μπισκότων που έχει γίνει στην Ελλάδα, για την παραγωγή μπισκότων με προβιοτικά.

 


Ελληνικά παστέλια με προβιοτικά

 Οι μπάρες σουσαμιού με μέλι είναι ιδανικές για να σας κρατάνε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σας γεμάτους ενέργεια.



Από την εταιρεία Natural products

Τηλ. 210 52 26 088

Email: info@naturalproducts.gr

Πληροφορίες:www.naturalproducts.gr


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas ζητά νέες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο για την Υγεία






Σχετικά άρθρα

Για καλύτερη διάθεση & ευεξία… Mindzen!
Κυκλοφορεί από τη Medem
Vichy: Νέο Pureté Thermale Cleansing Gel για ολοκληρωμένο καθαρισμό και ντεμακιγιάζ
Με ηφαιστειακό νερό, νιασιναμίδη και γλυκερίνη