Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Έξυπνα tips για ξεκούραστα πόδια

6/3/2014 12:28:36 μμ
Τα πρησμένα πόδια ...ταλαιπωρούν το 30% των γυναικών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Η σύγχρονη γυναίκα είναι ταυτόχρονα σύζυγος, μητέρα, νοικοκυρά και εργαζόμενη. Ο ρόλος πολλαπλός καθημερινά και πολύ δύσκολος. Φροντίζει από πολύ νωρίς να είναι χαμογελαστή, ευδιάθετη, να έχει την φροντίδα της οικογένειας από το πρώτο ξεκίνημα της ημέρας έως αργά το βράδυ.
 
Πόσες φορές έχετε επιστρέψει στο σπίτι, μετά από μία κουραστική ημέρα στη δουλειά , τις εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών, από τα ψώνια στα μαγαζιά , από μια νυχτερινή έξοδο και το πρώτο πράγμα που συνήθως κάνετε είναι να βγάλετε τα παπούτσια σας και να τα απλώσετε κάπου ψηλά για να τα ξεκουράσετε, γιατί σας πονούν αφόρητα τα πόδια σας.

Πρόσφατες έρευνες, έχουν δείξει περίπου 20% των γυναικών χωρίς παιδιά παρουσιάζουν φλεβικά προβλήματα των κάτω άκρων (Χρόνια Φλεβική Ανεπάρκεια) ενώ μετά από κύηση το ποσοστό αυτό αυξάνεται κατά περίπου 10%.

Μερικές Συμβουλές:

  •  Κάντε ένα ποδόλουτρο με μασάζ και αιθέρια έλαια. Το ελαφρύ μασάζ θα βοηθήσει την καλή λειτουργία του αίματος και θα αποσυμφορήσει τον πόνο.
  •  Χρησιμοποιείστε κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης
  •  Τοποθετήστε τα πόδια σας μερικά εκατοστά πάνω από το υπόλοιπο σώμα, π.χ πάνω σε ένα μαξιλάρι για να διευκολύνετε την κυκλοφορία του αίματος.
  •  Αποφύγετε, αν είναι δυνατόν , τα ψηλά τακούνια
  •  Αποφύγετε την ορθοστασία και την ακινησία
  •  Ανακουφίστε τα πρησμένα άκρα κάνοντας ντους με δροσερό νερό (ποτέ με καυτό). Δύο φορές την μέρα και μετά το ντους, ρίχνετε κρύο νερό για να διευκολύνετε την κυκλοφορία του αίματος
  •  Λαμβάνετε καθημερινά ειδικά συμπληρώματα διατροφής όπως το Antistax, το οποίο σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες και πολύχρονη κλινική εμπειρία, όχι μόνο ανακουφίζει από τα δυσάρεστα συμπτώματα, όπως αίσθημα βάρους και πόνο, αλλά διατηρεί την καλή φλεβική λειτουργία, μειώνει την εμφάνιση οιδημάτων (πρησμένα πόδια), και ενδυναμώνει τις φλέβες.

Το Antistax® είναι το μοναδικό προϊόν που κυκλοφορεί στην Ελλάδα σΆ αυτή την κατηγορία, το οποίο έχει εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) με τεκμηριωμένες τις παραπάνω δράσεις και το καλό προφίλ ασφάλειας.

  •  Συνδυάστε τη λήψη δισκίων με ταυτόχρονη καθημερινή επάλειψη όσες φορές θέλετε, με το αντίστοιχο gel ή την κρέμα massage. To gel προσφέρει άμεση ανακούφιση με την έξτρα δροσιστική του δράση, ενώ η κρέμα είναι κατάλληλη για τις περιπτώσεις με πιο έντονα συμπτώματα.
  • Εάν τα συμπτώματα επιμένουν, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ή το φαρμακοποιό σας. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε αυτά τα ενοχλητικά συμπτώματα, τα οποία δεν είναι «αθώα», να μην τα αγνοήσετε και να τα αντιμετωπίσετε σωστά και έγκαιρα.

Ιωάννης Κάπος, Φαρμακοποιός, Κλινικός Φαρμακολόγος

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Έρευνα από το «'Αλμα Ζωής» και το LabHTA
Το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας της ΕΔΑΕ για τις παθήσεις του τριχωτού της κεφαλής






Σχετικά άρθρα

MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού 2024
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»
Υπ. Υγείας: Συστάσεις για την προστασία των πολιτών από την αφρικανική σκόνη
Αποφεύγεται η σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους