Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε απάτες σε βάρος του ΕΟΠΥΥ

18/5/2026 3:47:10 μμ
Χάρη στη συνεργασία του Οργανισμού με την Αστυνομία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο ΕΟΠΥΥ χαιρετίζει την απόλυτα επιτυχημένη επιχείρηση της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, η οποία οδήγησε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης (συμμορίας) που είχε διαπράξει συστηματικές και κακουργηματικού χαρακτήρα απάτες σε βάρος του Οργανισμού. Η επιτυχία είναι αποτέλεσμα συνεργασίας των αρμόδιων υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ, των ελεγκτικών μηχανισμών της Α.Δ.Ε.Συ.Πα., με τις διωκτικές αρχές.

 

Συγκεκριμένα, κατά την ανάλυση στατιστικών δεδομένων εκτέλεσης γνωματεύσεων που αφορούσαν φυσικοθεραπείες με τη χρήση OTP, οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ εντόπισαν περιπτώσεις πολλαπλών εκτελέσεων σε διαφορετικά ΑΜΚΑ αλλά με τη χρήση του ίδιου αριθμού κινητού τηλεφώνου. Τα ευρήματα αυτά αξιολογήθηκαν άμεσα και διαβιβάστηκαν στη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

 

Ο ΕΟΠΥΥ, εκτός από τον OTP, έχει προχωρήσει στην περαιτέρω θωράκιση του συστήματος γνωματεύσεων, με την έκδοση αυτών να προϋποθέτει την ύπαρξη πιστοποιημένου αριθμού κινητού τηλεφώνου, ο οποίος αναζητείται αρχικά στον Φάκελο Ασφάλισης Υγείας και στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Παράλληλα 14 χιλιάδες εκτελέστηκαν στα ιδιωτικά φαρμακεία
Εμπλέκονται σε εικονικές εκτελέσεις συνταγών






Σχετικά άρθρα

ΕΟΦ: 91 φάρμακα στη λίστα απαγόρευσης παράλληλων εξαγωγών
Και περίπου 300 σκευάσματα σε έλλειψη
Συμφωνία Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία
Στη σύσφιξη των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών στοχεύει η κυβέρνηση
200% δασμούς στα γενόσημα ανακοίνωσε ο Τραμπ
Η πολιτική θα ξεκινήσει το 2028
Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας & Κύπρου στον τομέα του φαρμάκου
Στελέχη του ΕΟΦ συναντήθηκαν με τον Κύπριο υπουργό Υγείας