Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Εξαγορά της Barr Pharmaceuticals Inc. από την Teva

21/7/2008
Κίνηση συγχώνευσης στον κλάδο των αντιγράφων φαρμάκων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Στην εξαγορά της αμερικανικής Barr Pharmaceuticals Inc. αντί του ποσού των 7,5 δισ. δολαρίων θα προβεί η ισραηλινή φαρμακοβιομηχανία αντιγράφων φαρμάκων Teva Pharmaceutical Industries, μια επιχειρηματική κίνηση που θα επεκτείνει την ηγετική της παρουσία στις Η.Π.Α. και θα ενισχύσει τη θέση της στην Ευρώπη.

Με την εξαγορά αυτή θα δημιουργηθεί ένας όμιλος που θα διαθέτει –εκτός από τα 500 είδη φαρμάκων που ήδη υπάρχουν και είναι διαθέσιμα στην αγορά– πολλά άλλα φάρμακα που ετοιμάζονται να βγουν στην αγορά, καθώς λήγει η άδεια αποκλειστικής διάθεσής τους στις Η.Π.Α.

Η νέα εταιρεία που θα προκύψει θα έχει συνολικά 37.000 εργαζόμενους, με δραστηριότητες σε 60 χώρες. Τα συνολικά έσοδα και των δύο εταιρειών το 2007 διαμορφώθηκαν στα 11,9 δισ. δολάρια.

Με την αγορά της Barr, που είναι η 5η μεγαλύτερη των Η.Π.Α., η Teva ευελπιστεί να πιάσει το δεδηλωμένο στόχο της να αυξήσει το μερίδιό της στην αμερικανική αγορά κατά 10% έως το 2012.

Η συμφωνία αποτελεί την τελευταία από τις πρόσφατες κινήσεις συγχωνεύσεων και εξαγορών στο συγκεκριμένο κλάδο των αντιγράφων φαρμάκων και οι ειδικοί πιστεύουν ότι εάν η τάση συνεχιστεί, η αγορά θα εξελιχθεί σε ένα παιχνίδι για λίγους παίχτες.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2024
Το βραβείο παρέλαβε ο αντιπρόεδρος του Ομίλου, Στέλιος Λιάπης






Σχετικά άρθρα

Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ: Νέα διάκριση στα «Διαμάντια» της ελληνικής επιχειρηματικότητας
Το βραβείο παρέλαβε ο αντιπρόεδρος του Ομίλου, Στέλιος Λιάπης
Η UNI-PHARMA αναδείχθηκε True Leader
Βρίσκεται ανάμεσα στις 105 πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ICAP CRIF
Johnson & Johnson: Συνεργασία με την ηθοποιό Naomi Watts
Στέλνουν το μήνυμα ότι η εξέταση των ματιών είναι η απόλυτη κίνηση αυτοφροντίδας
Η Merck διεξάγει Innovation Cup 2026
Μια μοναδική εμπειρία εκπαίδευσης και καινοτομίας