Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


EUROAPI: Η νέα εταιρεία της Sanofi για την παραγωγή δραστικών φαρμακευτικών συστατικών (API)

26/1/2021 3:39:49 μμ
Με αναμενόμενες πωλήσεις περίπου 1 δισ. ευρώ έως το 2022
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στις δραστικές ουσίες «made in Europe» επενδύει η φαρμακευτική εταιρεία Sanofi με τη νέα της εταιρεία EUROAPI για την ανάπτυξη, παραγωγή και εμπορία API.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Sanofi, η EUROAPI θα χρησιμοποιεί υπερσύγχρονες βιομηχανικές τεχνολογίες για τη δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου 200 API υψηλής ποιότητας και θα δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 80 χώρες στην Ευρώπη και εκτός αυτής.

Αναμένεται να σημειώσει πωλήσεις περίπου 1 δισεκατομμυρίου ευρώ έως το 2022, αποτελώντας τη νούμερο 1 εταιρεία σε API μικρών μορίων και τη νούμερο 2 στην παγκόσμια αγορά των δραστικών φαρμακευτικών συστατικών.

Αντιμετωπίζοντας τις πρόσφατες αυξανόμενες ελλείψεις φαρμάκων που επηρεάζουν σημαντικά την υγεία, στόχος της EUROAPI είναι να μειώσει τη μεγάλη εξάρτηση της ευρωπαϊκής φαρμακοβιομηχανίας από άλλες περιοχές και χώρες.

Διευθύνων Σύμβουλος της EUROAPI ανέλαβε ο Karl Rotthier με σημαντική εμπειρία στον τομέα, ο οποίος θα ηγηθεί 3.200 εξειδικευμένους υπαλλήλους της νεοσύστασης εταιρείας που θα έχει την έδρα της στη Γαλλία.
Η EUROAPI θα αποτελέσει μια αυτόνομη εταιρεία που θα συνδυάζει τις εμπορικές και αναπτυξιακές δραστηριότητες API της Sanofi με έξι ευρωπαϊκές εγκαταστάσεις παραγωγής της. 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό
Η Global Data προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 31,3%






Σχετικά άρθρα

KALTEQ: Συνεργασία με την Johnson & Johnson MedTech Ελλάδας
Για τη διάθεση των ορθοπεδικών υλικών της DePuy Synthes
Η συνεργασία της Bayer Ελλάς με τη We4all συνεχίζεται με στόχο ένα βιώσιμο μέλλον
Στηρίζοντας μια σειρά από δράσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα