Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

AbbVie: Ανάμεσα στις 10 εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα
Η φετινή θέση είναι η έβδομη συνεχής επιβράβευση από το Great Place to Work®
Νέα παρενέργεια καταγράφτηκε για το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer
Υπήρξε πρήξιμο του προσώπου σε άτομα με ιστορικό ενέσεων με δερματικά πληρωτικά
Α. Βαλτάς: Οι αντοχές έχουν και τα όρια τους
Η κυβέρνηση θα πρέπει να βρει άμεσα λύση για τα self tests

Έτοιμο το ελληνικό εγχειρίδιο εμβολιασμού κατά της COVID-19

17/12/2020 11:46:54 πμ
Ποιος είναι ο ρόλος των φαρμακείων ανά την Ευρώπη και τον κόσμο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το εκπαιδευτικό εγχειρίδιο που απεστάλη προς όλα τα εμβολιαστικά κέντρα COVID-19 της χώρας από τη Γενική Γραμματεία ΠΦΥ του υπουργείου Υγείας δημοσιεύει το f.daily. Σε αυτό γίνεται διεξοδική ανάλυση των διαδικασιών που πρέπει να ακολουθηθούν για τον εμβολιασμό, ενώ δίνονται πληροφορίες για τα διαθέσιμα εμβόλια, την αποθήκευση, τη μεταφορά και τη διάθεσή τους. Διαβάστε αναλυτικά το εγχειρίδιο εδώ.


Εν τω μεταξύ τα ευρωπαϊκά φαρμακεία έχουν ήδη ξεκινήσει να αναλαμβάνουν ρόλους στις στρατηγικές μαζικού εμβολιασμού κατά της νόσου COVID-19. Χαρακτηριστικά αναφέρεται το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η κυβέρνηση έχει ήδη δώσει το πράσινο φως στις εταιρείες Pfizer-BioNTech για το εμβόλιο BNT162b2 και ο σχεδιασμός εναπόκειται στις τοπικές αρχές του NHS και των τοπικών συμβουλίων. Στην Αγγλία, ένας μικρός αριθμός φαρμακείων συμμετέχει στο πρόγραμμα και θα κληθεί να προσφέρει εμβολιασμούς COVID-19 από τα τέλη Δεκεμβρίου, υπό την προϋπόθεση ότι μπορούν να χορηγούν 1.000 δόσεις την εβδομάδα. Τα συμμετέχοντα φαρμακεία θα πληρώνονται 12,58£ ανά εμβολιασμό και 25,16

£ για τις δύο δόσεις. 


Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Darius Hughes, επικεφαλής του τμήματος των εμβολίων της Pfizer UK δήλωσε ότι τα φαρμακεία πρέπει να είναι στην «πρώτη γραμμή» των υπηρεσιών εμβολιασμού, καθώς αποτελούν χώρους  υψηλού επαγγελματισμού και είναι βολικά και προσιτά σε πολλούς ασθενείς. Τόνισε μάλιστα ότι «το 95% των πελατών της εταιρείας έχει δηλώσει ότι του αρέσει να πηγαίνει στο φαρμακείο για να εμβολιάζεται».


Διαθέσιμοι και πρόθυμοι να συμμετάσχουν στο εθνικό σχέδιο εμβολιασμού κατά της COVID-19 δηλώνουν και οι Πορτογάλοι φαρμακοποιοί, σύμφωνα με στοιχεία της PGEU, επιδιώκοντας να συμβάλλουν στο μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού.


 Όσο για την Ισπανία και συγκεκριμένα στη Μαδρίτη και στη Μούρθια, συζητείται η πραγματοποίηση διαγνωστικών τεστ αντιγόνου COVID-19 στα φαρμακεία. Οι φαρμακοποιοί της Μαδρίτης μάλιστα έχουν ετοιμάσει και αποστείλει στο υπουργείο Υγείας προς  αξιολόγηση το σχέδιό τους για τη διενέργεια των τεστ σε περιφερειακά φαρμακεία, στο πλαίσιο των στρατηγικών διαλογής πληθυσμού στις περιοχές με την υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης της νόσου.

 

Εκτός Ευρώπης, τα φαρμακεία των ΗΠΑ, όπου επίσης δόθηκε η έγκριση στο εμβόλιο των Pfizer-BioNTech, αγωνίζονται για να εξασφαλίσουν τον

απαραίτητο εξοπλισμό για τη χορήγηση των εμβολίων, εκπαιδεύουν το προσωπικό τους αλλά και δημιουργούν διαδικτυακές υπηρεσίες για προγραμματισμό ραντεβού.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Self-Test υψηλής ακρίβειας από την ProGnosis Biotech
Με θέμα: "Ο αυξημένος ρόλος του φαρμακοποιού στις Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Υγείας"


Σχετικά άρθρα

Α. Βαλτάς: Οι αντοχές έχουν και τα όρια τους
Η κυβέρνηση θα πρέπει να βρει άμεσα λύση για τα self tests
IQVIA: Αυξήθηκαν σημαντικά οι πωλήσεις των συμπληρωμάτων διατροφής τον Απρίλιο
Κατά 50% η άνοδος και στα προϊόντα φροντίδας ασθενών
Convert Group: Με +38,3% τρέχουν οι αγορές στα ηλεκτρονικά φαρμακεία το 1ο τρίμηνο του 2021
Στο +46,6% η κατηγορία των προϊόντων ομορφιάς και προσωπικής υγιεινής
Νέες φορολογικές κλίμακες στις ατομικές επιχειρήσεις
Για το οικονομικό έτος 2020 και τις δηλώσεις που θα γίνουν το 2021