Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Εταιρεία προϊόντων κάνναβης αγοράζει φαρμακεία

13/7/2022 1:51:28 πμ
Και φιλοδοξεί να γεφυρώσει τις δύο δραστηριότητές της στον Καναδά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στην απόκτηση ανεξάρτητων φαρμακείων προχωρά εταιρεία προϊόντων κάνναβης στον Καναδά, προκειμένου να διευρύνει τις δραστηριότητές της και να «κάνει τη διαφορά» στην αγορά.

Ειδικότερα η εταιρεία ShinyBud, με καταστήματα που απευθύνονται μόνο σε ενήλικες και πωλούν καλλυντικά και συμπληρώματα με βάση τη CBD, αλλά και τρόφιμα, έλαια, καπνικά είδη κ.ά., θέτει στόχο να αγοράσει 5-10 φαρμακεία έως τον Ιανουάριο του 2023 ώστε να παρέχει τα προϊόντα της για την υγεία από τον πάγκο των φαρμακείου. Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζει να αλλάξει και επωνυμία και να γίνει «Shiny Health & Wellness».

Σημειώνεται ότι στον Καναδά δεν επιτρέπεται η πώληση ειδών κάνναβης στα φαρμακεία, εκτός από τα φαρμακευτικά σκευάσματα με THC και CBD, με ενδείξεις όπως η σπαστικότητα σε ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση.

Ο CEO της εταιρείας Kevin Reed, μιλώντας στο mjbizdaily.com, δηλώνει ότι τα σχέδια του εξαρτώνται από τις απαραίτητες αλλαγές στη νομοθεσία, ωστόσο ο ίδιος είναι αισιόδοξος ότι εφόσον οι καταναλωτές επιθυμούν να δουν προϊόντα υγείας με κάνναβη να πωλούνται στα φαρμακεία, θα έρθουν και οι νομοθετικές ρυθμίσεις. 

«Όπου θα μας επιτραπεί, θα γεφυρώσουμε τις δύο δραστηριότητές μας. Θα έχουμε καταστήματα μέσα στα καταστήματα και θα δημιουργήσουμε μια αρκετά μεγάλη αγορά», είπε χαρακτηριστικά ο Reed.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

'Αμεση και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε καινοτόμες θεραπείες ζητούν οι Ενώσεις Ασθενών
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο