Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Έσοδα 430 εκατ. δολαρίων έφερε η αγορά των καλλυντικών παγκοσμίως

5/9/2023 8:52:29 μμ
Ανάπτυξη 6-7% εκτιμούν οι αναλυτές της McKinsey & Co.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Πρόσφατη έκθεση της McKinsey & Co δίνει στοιχεία για το πώς κινήθηκε η αγορά της «ομορφιάς» αλλά και για τις τάσεις που φέρνουν ανάπτυξη. 

Πιο συγκεκριμένα, το 2022 η παγκόσμια αγορά των καλλυντικών έφερε έσοδα ύψους 430 δισ. δολαρίων και κινείται με ρυθμό 6-7% ανά έτος έως το 2027. 
Ειδικότερα, 6% ανάπτυξη κάθε χρόνο εκτιμάται ότι θα σημειώσουν ξεχωριστά οι κατηγορίες της φροντίδας του δέρματος, της φροντίδας των μαλλιών, των ειδών μακιγιάζ, ενώ το 7% υπολογίζεται για τα αρώματα. Τα προϊόντα φροντίδας του δέρματος θα κατέχουν το 45% της αξίας της αγοράς, όπως εκτιμούν οι αναλυτές.

Το πιο ταχέως αναπτυσσόμενο κανάλι είναι το ηλεκτρονικό εμπόριο που κατέχει το 20% της αγοράς, ενώ για το κανάλι των φαρμακείων ο ρυθμός ανάπτυξης αναμένεται στο 4%. 

Η ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια θα εξαρτηθεί από την καινοτομία, τον έντονο ανταγωνισμό αλλά και από τις τιμές, καθώς σύμφωνα με το Euromonitor, όλο και περισσότεροι καταναλωτές ψωνίζουν με κριτήριο τις χαμηλότερες τιμές ή τα πολλά οφέλη σε ένα προϊόν και το value for money. Ψηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών παραμένουν τα προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον και οι εταιρείες με κοινωνική δράση.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αυξημένα προβλέπονται τα κέρδη της το 2026, αναμένοντας 6 εγκρίσεις νέων φαρμάκων
Για την εφαρμογή της Οδηγίας Επεξεργασίας Αστικών Λυμάτων






Σχετικά άρθρα

Φαρμασέρβ-Λίλλυ: Εγκαινιάζει μια νέα προσέγγιση στην παχυσαρκία
Με την καμπάνια «Δεν φταις εσύ. Η παχυσαρκία είναι χρόνια νόσος. Μίλα με τον γιατρό σου»
Servier Hellas: Νέα εκπαιδευτική πλατφόρμα για βελτιωμένη θεραπευτική αγωγή
Το akolouthotinagogi.gr απευθύνεται σε ασθενείς με χρόνια νοσήματα
Novo Nordisk: Διοργανώνει το πρώτο WeightTalk Media Summit στο Λονδίνο
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Innovis Pharma από τη PharmaPath
Δημιουργείται ένας νέος ελληνικός όμιλος φαρμάκων