Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


ESC: Νέες συστάσεις για τη ριβαροξαμπάνη

9/9/2019 3:35:55 μμ
Συνιστάται σε ασθενείς με χρόνια στεφανιαία νόσο και σε ασθενείς με διαβήτη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας (ESC) συνιστούν ότι η αγωγή με δεύτερο αντιθρομβωτικό φάρμακο, μεταξύ των οποίων και την αγγειακή δόση ριβαροξαμπάνης (2,5mg δύο φορές ημερησίως) σε συνδυασμό με χαμηλή δόση ασπιρίνης άπαξ ημερησίως θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη στη διαχείριση χρόνιων ασθενών με στεφανιαία νόσο (ΣΝ), και ειδικότερα όσους έχουν περιφερική αρτηριακή νόσο (ΠΑΝ), υποτροπιάζον έμφραγμα του μυοκαρδίου, σακχαρώδη διαβήτη που απαιτεί φαρμακευτική αγωγή ή χρόνια νεφρική νόσο.

Η ίδια αγωγή συνιστάται επίσης σε ασθενείς με προηγούμενο έμφραγμα του μυοκαρδίου που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο για ισχαιμικά επεισόδια και έχουν χαμηλό κίνδυνο αιμορραγίας και σε ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη και αρτηριακή νόσο των κάτω άκρων. Οι επικαιροποιημένες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας περιλαμβάνουν, επίσης, αλλαγή της ονοματολογίας της «σταθερής στεφανιαίας νόσου» σε «χρόνια στεφανιαία σύνδρομα (ΧΣΣ)» για να αντικατοπτρίζουν καλύτερα τον συνεχή υψηλό κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού.

Ο καθηγητής John Eikelboom, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Αιματολογίας & Θρομβοεμβολισμού στο Πανεπιστήμιο McMaster, δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για μια προοδευτική νόσο, που δεν μένει ποτέ σταθερή. Η προσθήκη νέων συστάσεων για τη θεραπεία, συμπεριλαμβανομένης της νέας σύστασης κατηγορίας IIa για τη ριβαροξαμπάνη, είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου στη διαχείριση του χρόνιου στεφανιαίου συνδρόμου και αυξάνει τη δυνατότητα των ασθενών να ωφεληθούν από νέες θεραπευτικές επιλογές». Ο Dr. Joerg Moeller του Τομέα Pharmaceuticals της Bayer AG δήλωσε: «Η αγγειακή δόση ριβαροξαμπάνης σε συνδυασμό με ασπιρίνη μάς παρέχει μια μεγάλη ευκαιρία να αλλάξουμε την κλινική πρακτική και να θεραπεύσουμε καλύτερα τους ασθενείς που πάσχουν από στεφανιαία νόσο και/ή περιφερική αγγειακή νόσο».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί
Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας






Σχετικά άρθρα

Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού 2024
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»
Υπ. Υγείας: Συστάσεις για την προστασία των πολιτών από την αφρικανική σκόνη
Αποφεύγεται η σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους
ΕΠΕ: Εκστρατεία ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης με πρωταγωνιστές - έκπληξη
Μεταφέρει το μήνυμα: «Όλοι έχουμε Πνευμόνια! Πνευμονολόγο;»