Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα

Ασθενείς μιλούν μέσα από τα φαρμακεία με γενικό γιατρό μέσω βιντεοκλήσης
Μια υπηρεσία της Boots σε συνεργασία με την εφαρμογή Livi
Νέα παράσταση από τη Θεατρική Ομάδα των φαρμακοποιών «Ψυχής Ίαμα»
10 χρόνια δράσης, 7 έργα σε 12 αίθουσες, πάνω από 8 χιλιάδες θεατές
Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού: Ο φαρμακοποιός της γειτονιάς στο επίκεντρο
Ανοικτή εκδήλωση για το κοινό ετοιμάζει ο Φ. Σ. Θεσσαλονίκης


ESC: Νέες συστάσεις για τη ριβαροξαμπάνη

9/9/2019 3:35:55 μμ
Συνιστάται σε ασθενείς με χρόνια στεφανιαία νόσο και σε ασθενείς με διαβήτη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας (ESC) συνιστούν ότι η αγωγή με δεύτερο αντιθρομβωτικό φάρμακο, μεταξύ των οποίων και την αγγειακή δόση ριβαροξαμπάνης (2,5mg δύο φορές ημερησίως) σε συνδυασμό με χαμηλή δόση ασπιρίνης άπαξ ημερησίως θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη στη διαχείριση χρόνιων ασθενών με στεφανιαία νόσο (ΣΝ), και ειδικότερα όσους έχουν περιφερική αρτηριακή νόσο (ΠΑΝ), υποτροπιάζον έμφραγμα του μυοκαρδίου, σακχαρώδη διαβήτη που απαιτεί φαρμακευτική αγωγή ή χρόνια νεφρική νόσο.

Η ίδια αγωγή συνιστάται επίσης σε ασθενείς με προηγούμενο έμφραγμα του μυοκαρδίου που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο για ισχαιμικά επεισόδια και έχουν χαμηλό κίνδυνο αιμορραγίας και σε ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη και αρτηριακή νόσο των κάτω άκρων. Οι επικαιροποιημένες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας περιλαμβάνουν, επίσης, αλλαγή της ονοματολογίας της «σταθερής στεφανιαίας νόσου» σε «χρόνια στεφανιαία σύνδρομα (ΧΣΣ)» για να αντικατοπτρίζουν καλύτερα τον συνεχή υψηλό κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού.

Ο καθηγητής John Eikelboom, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Αιματολογίας & Θρομβοεμβολισμού στο Πανεπιστήμιο McMaster, δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για μια προοδευτική νόσο, που δεν μένει ποτέ σταθερή. Η προσθήκη νέων συστάσεων για τη θεραπεία, συμπεριλαμβανομένης της νέας σύστασης κατηγορίας IIa για τη ριβαροξαμπάνη, είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου στη διαχείριση του χρόνιου στεφανιαίου συνδρόμου και αυξάνει τη δυνατότητα των ασθενών να ωφεληθούν από νέες θεραπευτικές επιλογές». Ο Dr. Joerg Moeller του Τομέα Pharmaceuticals της Bayer AG δήλωσε: «Η αγγειακή δόση ριβαροξαμπάνης σε συνδυασμό με ασπιρίνη μάς παρέχει μια μεγάλη ευκαιρία να αλλάξουμε την κλινική πρακτική και να θεραπεύσουμε καλύτερα τους ασθενείς που πάσχουν από στεφανιαία νόσο και/ή περιφερική αγγειακή νόσο».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μια υπηρεσία της Boots σε συνεργασία με την εφαρμογή Livi
Συγχαρητήρια έλαβαν από τον ΠΟΥ


Σχετικά άρθρα

FACEBOOK και INSTAGRAM: Διώχνουν τους αντιεμβολιαστές από τις σελίδες τους
Συγχαρητήρια έλαβαν από τον ΠΟΥ
ΕΟΦ: Διευκρινίσεις για τις θεραπείες Ορμονικής Υποκατάστασης
Μετά τη μελέτη του επιστημονικού περιοδικού «Lancet»
Κινολόνες: Επικίνδυνη η υπερσυνταγογράφησή τους
Οι επαγγελματίες υγείας δείχνουν να αγνοούν τις σοβαρές παρενέργειες αυτών των αντιβιοτικών