Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Έρχονται τα άυλα barcode στα ιατροτεχνολογικά και αναλώσιμα

29/6/2018 9:22:38 πμ
Οι φαρμακοποιοί θα μπορούν να εκτελούν τις γνωματεύσεις με δύο τρόπους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


'Αυλα barcode φέρνει ο ΕΟΠΥΥ στη διαδικασία εκτέλεσης γνωματεύσεων με ιατροτεχνολογικά προϊόντα, υγειονομικό υλικό, αναλώσιμα και σκευάσματα ειδικής διατροφής.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, ξεκινά να λειτουργεί σύστημα διάθεσης άυλων barcode, δηλαδή μοναδικών αριθμών αποζημίωσης, που θα πραγματοποιείται μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://apps.eopyy.gov.gr 


Η διαδικασία θα έχει ως εξής:

  • Πρώτα, οι εισαγωγείς/κατασκευαστές θα εισέρχονται στην ειδική πλατφόρμα με τη χρήση των κωδικών τους και, ακολουθώντας τις αναρτημένες αναλυτικές οδηγίες, θα καταχωρήσουν τις σχετικές αιτήσεις διάθεσης άυλων κωδικών μέσω της επιλογής: "Διαχείριση Barcodes". (Όσοι επιθυμούν περισσότερες διευκρινίσεις επί της διαδικασίας καταχώρησης της αίτησης και απόδοσης άυλων κωδικών, μπορούν να απευθυνθούν στο e-mail: barcodes.support@eopyy.gov.gr).
  • Στη συνέχεια, το αρμόδιο τμήμα του ΕΟΠΥΥ θα ελέγχει τα δικαιολογητικά και θα αξιολογεί τις αιτήσεις. Για κάθε εγκεκριμένη αίτηση, μέσω της ειδικής πλατφόρμας, θα διατίθεται ένα αρχείο σε μορφή excel με όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες, καθώς και τους μοναδικούς κωδικούς αποζημίωσης (άυλα barcodes).
  • Η εκτέλεση γνωματεύσεων στα φαρμακεία δύναται να πραγματοποιείται και με τη χρήση των άυλων κωδικών.

Στόχος είναι να γίνει ομαλή μετάβαση στο νέο τρόπο εκτέλεσης γνωματεύσεων με άυλους κωδικούς, ώστε μέχρι τις 31/08/2018, να είναι εφικτή η εκτέλεση τόσο με το υπάρχον σύστημα (με τον κωδικό ΕΟΠΥΥ-ΕΚΑΠΤΥ) όσο και με το άυλο barcode. 


Στην ανακοίνωσή του ο ΕΟΠΥΥ επισημαίνει ότι για τα είδη Οξυγόνου (υγρό και αέριο), για τις συσκευές με ενοικίαση (π.χ. συμπυκνωτές οξυγόνου) καθώς και για τα επί παραγγελία ορθοπεδικά είδη, θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες ειδική ανακοίνωση για τον τρόπο χορήγησης των μοναδικών κωδικών αποζημίωσης και εκτέλεσης τους.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα φαρμακεία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη εκτέλεση συνταγών, αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής






Σχετικά άρθρα

Black out ανακοίνωσε η ΗΔΙΚΑ αυτήν την Κυριακή
Τα φαρμακεία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη εκτέλεση συνταγών, αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής
Διευρύνονται οι αρμοδιότητες των βοηθών φαρμακείου στο Ηνωμένο Βασίλειο
Απελευθερώνοντας επιπλέον χρόνο στους φαρμακοποιούς
Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου