Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Έρχονται νέα φάρμακα στην αγορά!

18/8/2015 8:40:20 πμ
Αφορούν κυρίως βαριές παθήσεις
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Στα ράφια των φαρμακείων αναμένεται να τοποθετηθούν τα νέα φάρμακα με τις νέες τιμές που αφορούν κυρίως βαριές παθήσεις.
Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την τιμολόγηση τους ώστε να είναι διαθέσιμα τους επόμενους μήνες στους ασθενείς.
Για το σκοπό αυτό πολλές φαρμακευτικές εταιρείες  έχουν καταθέσει ήδη τις σχετικές αιτήσεις από τον Ιούλιο.
Πάντως τις τελευταίες ημέρες γίνεται το αδιαχώρητο στον ΕΟΦ αφού οι υπεύθυνοι των φαρμακευτικών εταιρειών με τα νέα φάρμακα, σπεύδουν να καταθέσουν τα επικαιροποιημένα φύλλα έρευνας- δηλώσεις στοιχείων και τιμών των προϊόντων αναφοράς καθώς η σχετική προθεσμία λήγει στις 23 Αυγούστου.

Αναμένεται να ακολουθήσει έλεγχος από τον ΕΟΦ πριν οριστικοποιηθούν οι τιμές που θα δοθούν στα σκευάσματα για να κυκλοφορήσουν και στη χώρα μας.
 Ωστόσο μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία τιμολόγησης, έγκρισης, ένταξης των νέων φαρμάκων στη θετική λίστα, αναμένεται να χρειαστεί αρκετό διάστημα ακόμη.





Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Παραμένει στρατηγικός στόχος αλλά πιθανώς με νέους κανόνες
Δημιουργείται ένας νέος ελληνικός όμιλος φαρμάκων






Σχετικά άρθρα

Αναταράξεις στη φαρμακευτική αγορά από την κρίση στη Μέση Ανατολή
Παραμένει στρατηγικός στόχος αλλά πιθανώς με νέους κανόνες
Σε εκκρεμότητα η εγκύκλιος ΕΟΠΥΥ για τα ΦΥΚ από ιδιωτικά φαρμακεία
Οι συνταγές του Φεβρουαρίου θα κατατεθούν τον Απρίλιο
Οι φαρμακοποιοί συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις για τα Τέμπη
Ο ΠΦΣ στηρίζει τις σχετικές αποφάσεις των κατά τόπους συλλόγων
Μπαράζ κλοπών στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης
Ο Σύλλογος ζήτησε από την ΕΛ.ΑΣ. αύξηση περιπολιών