Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Έρχεται νέο σχέδιο δράσης για τα κακοήθη αιματολογικά νοσήματα

2/10/2024 12:58:30 πμ
Όπως ανακοινώθηκε σε ημερίδα του ΚΕΦΙ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τη σημασία της διαρκούς ενημέρωσης των ασθενών με κακοήθη αιματολογικά νοσήματα για τις νέες θεραπευτικές εξελίξεις, αλλά και όλα τα δεδομένα γύρω από την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και την πορεία τους μέσα στο σύστημα υγείας, επισήμαναν όλοι οι ομιλητές στην επιστημονική ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» με θέμα: «Κακοήθη Αιματολογικά Νοσήματα» στις 25/09/2024 στο Αμφιθέατρο του Ελληνικού Ινστιτούτου ΠΑΣΤΕΡ με ελεύθερη είσοδο κοινού. 


Σκοπός ήταν η ενημέρωση για την αντιμετώπιση των αιματολογικών νοσημάτων, τη σημασία της επιστημονικής έρευνας που δίνει τη δυνατότητα για νέες ανακαλύψεις καθώς και την νέα συνεργασία του Συλλόγου με το «Όραμα Ελπίδας».


Στην ημερίδα ανακοινώθηκε επίσης πως προχωράει το νέο σχέδιο δράσης και η στελέχωση δημοσίων δομών για τον προέλεγχο από τη Φωφώ Καλύβα, Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, ενώ διακεκριμένοι επιστήμονες μίλησαν για τη μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων, για τη λευχαιμία, το δερματικό λέμφωμα, το πολλαπλό μυέλωμα για τις εξελίξεις στην αντιμετώπιση των κακοηθών λεμφωμάτων και των μυελοδυσπλαστικών συνδρόμων, για τη θεραπεία με CAR – T λεμφοκύτταρα, καθώς και για τις υγειονομικές, κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις του καρκίνου στον πάσχοντα και στην οικογένειά του.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η απόφαση οδήγησε σε νέες ελλείψεις, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ σε ημερίδα






Σχετικά άρθρα

BBC: Γιατί εξαφανίζονται φάρμακα από την παγκόσμια αγορά;
Κοινωνικοί και λειτουργικοί οι παράγοντες έξαρσης του φαινομένου
Σε αμφισβήτηση η ασφάλεια της αιθανόλης σε αντισηπτικά και βιοκτόνα σκευάσματα
Εξετάζεται το ενδεχόμενο να ταξινομηθεί ως επικίνδυνη ουσία
Θ. Καρποδίνη: Η πρόσβαση σε νέες καινοτόμες θεραπείες αποτελεί πρόκληση
Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών
Απ. Βαλτάς: Όχι στην άρση της απαγόρευσης εξαγωγών για τα εμβόλια
Η απόφαση οδήγησε σε νέες ελλείψεις, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ σε ημερίδα