Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Έρχεται νέο πρόγραμμα για την πρόληψη της νεφρικής δυσλειτουργίας

25/6/2025 4:27:27 μμ
Ανακοίνωση από την Ειρήνη Αγαπηδάκη στο 2ο ΣΦΕΕ Summit
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στο πλαίσιο του 2ου ΣΦΕΕ Summit, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, που συμμετείχε στη συζήτηση με τίτλο «Collaborative Approaches to Addressing Greece's Major Health Challenges», προανήγγειλε νέο πρόγραμμα για την πρόληψη της νεφρικής δυσλειτουργίας, που θα περιλαμβάνει αιματολογική εξέταση κρεατινίνης και παραπομπές βάσει αυτοματοποιημένων δεικτών μέσω της ΗΔΙΚΑ. 


«Η χώρα μας, για πρώτη φορά, εξάγει πολιτικές υγείας: χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζητούν την αναπαραγωγή του ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ και της Εθνικής Δράσης κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας», ανέφερε η ίδια, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη ισότητας στα αποτελέσματα υγείας. «Όταν ένας φτωχός άνθρωπος που ζει σε ορεινό χωριό της Ηπείρου θα έχει τα ίδια καλά αποτελέσματα υγείας με έναν πλούσιο που ζει σε αστικό κέντρο, τότε η χώρα θα έχει καταφέρει κάτι σπουδαίο. Και αυτό δεν είναι υπόθεση κανενός κόμματος, είναι χρέος της Πολιτείας», ανέφερε χαρακτηριστικά. 


Τέλος, αναφέρθηκε εκτενώς στην ανάγκη για ριζική αναμόρφωση της ΠΦΥ μέσα από τις ανακαινίσεις στα Κέντρα Υγείας, την ενίσχυση του προσωπικού, τη δημιουργία 312 ιατρείων χρόνιων νοσημάτων, την καθιέρωση τυποποιημένων διαδικασιών ποιότητας (SOPs) και την οργάνωση του ρόλου όλων των δομών (Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ, ΚΟΜΥ, κ.ο.κ.) με στόχο τη λειτουργική αποσαφήνιση και τη μείωση αλληλοεπικαλύψεων.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)






Σχετικά άρθρα

Kavita Patel: Αναδυόμενες ευκαιρίες για τα συστήματα υγείας στην Ελλάδα και την Ευρώπη
H Διευθύνουσα Σύμβουλος της Roche Hellas A.E. στο 3ο EU Access Forum 2025
Ελλάδα: Το 15,6% των αξονικών είναι ακατάλληλες!
Εκστρατεία Ενημέρωσης ξεκινά η Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία
Νέα λίστα με ελλειπτικά φάρμακα
Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του ΕΟΦ