Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Έρχεται επανάσταση στη διαχείριση του άσθματος

24/9/2021 3:58:37 μμ
Στο θεραπευτικό πεδίο εισέρχονται τα προβιοτικά και εμφυτεύσιμες συσκευές
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τα 7,53 τρισ. δολάρια έφτασε το 2020 η αγορά των φαρμάκων για το άσθμα και τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), έχοντας σημειώσει ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης στα 12,7% από το 2015, σύμφωνα με μια νέα έκθεση από την The Business Research Company.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η εν λόγω αγορά αναμένεται να ακολουθήσει ανοδική πορεία τα επόμενα χρόνια, αλλά με μειωμένο ρυθμό ανάπτυξης, φτάνοντας τα 8,64 τρισ. δολάρια το 2025 και τα 11,44 τρισ. δολάρια το 2030, με κύριο παράγοντα αυτής της πορείας να αποτελούν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα που ενδέχεται να αυξήσουν τον αριθμό των ασθενών με άσθμα.

Στην αγορά των θεραπειών για το άσθμα και τη ΧΑΠ φαίνεται πως θα εισχωρήσουν δυναμικά εταιρείες που αναπτύσσουν βιοηλεκτρονικές εμφυτεύσιμες συσκευές, οι οποίες χρησιμοποιούνται στη διαχείριση διαφόρων χρόνιων παθήσεων και δρουν ενεργοποιώντας ή μπλοκάροντας νευρώνες του νευρικού συστήματος. 

Ήδη η αμερικανική εταιρεία electroCore, Inc.έχει λάβει την έγκριση του FDA για μια τέτοια συσκευή που απευθύνεται σε ασθενείς με άσθμα. Επιπλέον και τα προβιοτικά φαίνεται πως θα εισέλθουν στις προτεινόμενες λύσεις για τη διαχείριση του αλλεργικού άσθματος, μετά από μελέτες που δείχνουν ότι ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα μέσω του εντέρου και θα μπορούσαν να είναι ωφέλιμα για τη θεραπεία αλλεργικών ασθενειών.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας






Σχετικά άρθρα

Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται “on demand”
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού 2024
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»
Υπ. Υγείας: Συστάσεις για την προστασία των πολιτών από την αφρικανική σκόνη
Αποφεύγεται η σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους
ΕΠΕ: Εκστρατεία ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης με πρωταγωνιστές - έκπληξη
Μεταφέρει το μήνυμα: «Όλοι έχουμε Πνευμόνια! Πνευμονολόγο;»