Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Έρχεται bonus για τους φαρμακοποιούς από την κυβέρνηση

17/5/2021 3:36:43 μμ
Θα είναι ισότιμο για όλους και θα υπολογιστεί με βάση τον όγκο των self test που θα διατεθούν συνολικά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με στόχο να εκτονωθούν οι έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες πολλών φαρμακοποιών ανά την Ελλάδα, οι οποίοι έχουν φτάσει στα όρια τους με τη διαχείριση της πανδημίας της COVID-19, το προεδρείο του ΠΦΣ οργάνωσε μια άτυπη συνάντηση με τους προέδρους των φαρμακευτικών συλλόγων της χώρας το απόγευμα της Παρασκευής 14/5.


Αν και ακούστηκαν αρκετές και διαφορετικές απόψεις, κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνάντησης, το αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται ως «θετικό», καθώς όλοι συμφώνησαν ότι ο Έλληνας φαρμακοποιός είχε ρόλο «κλειδί» στην εξυπηρέτηση των πολιτών τον τελευταίο χρόνο και αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο πρέπει να ανταμειφθεί.


Ήδη η κυβέρνηση επεξεργάζεται bonus που θα δοθεί στα φαρμακεία της χώρας και θα αποτελεί μια επιβράβευση όχι μόνο για τον προγραμματισμό των ραντεβού εμβολιασμού και τη διανομή των δωρεάν self tests σε μαθητές και εργαζόμενους, αλλά και για τη στάση του κλάδου συνολικά, που κατά τη διάρκεια των lockdowns, αν και με σχεδόν μηδενική κίνηση στα φαρμακεία, κρατήθηκε ανοιχτός για την εξυπηρέτηση των έκτακτων αναγκών των πολιτών.


Σύμφωνα με πληροφορίες του f.daily, τα δύο συναρμόδια υπουργεία (Υγείας και Οικονομικών) συζητούν το bonus αυτό να δοθεί ως εξής: θα υπολογιστεί το ποσό των 0,27 ευρώ ανά δωρεάν self test που χορηγήθηκε πανελλαδικά από όλα τα φαρμακεία και το συνολικό αποτέλεσμα που θα προκύψει θα διανεμηθεί ισόποσα σε κάθε φαρμακείο χωριστά, ανεξάρτητα από τον όγκο των τεστ που έδωσε.


Αυτό θα δοθεί ως μια μορφή ανταμοιβής για τους φαρμακοποιούς, οι οποίοι ξεκαθαρίζουν ότι το σημαντικότερο όλων είναι η κυβέρνηση να λάβει σοβαρά υπόψη της πως το να βάζει «πλάτη» ο επαγγελματίας φαρμακοποιός σε πράξεις πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας πρέπει από εδώ και στο εξής να αποζημιώνεται. Εξάλλου η χορήγηση των self tests προς τους πολίτες έγινε εθελοντικά από όλους τους φαρμακοποιούς.

Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συνάντησης, συζητήθηκαν και άλλα φλέγοντα ζητήματα, όπως:

  • Ιδιοκτησιακό καθεστώς.
  • Ωράριο φαρμακείων.
  • Προστασία φαρμάκων και παραφαρμάκων από άλλα κανάλια διανομής.
  • Αύξηση ποσοστού κέρδους με την παράλληλη μείωση του κέρδους του χονδρεμπορίου.
  • Χορήγηση των ΦΥΚ από τα φαρμακεία με παράλληλη θεσμοθέτηση της τιμής αποζημίωσης για το φαρμακοποιό ή βιώσιμου ποσοστού κέρδους.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα φαρμακεία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη εκτέλεση συνταγών, αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής
Και οι σχετικές θέσεις για τα οφέλη τους από το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ






Σχετικά άρθρα

Black out ανακοίνωσε η ΗΔΙΚΑ αυτήν την Κυριακή
Τα φαρμακεία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη εκτέλεση συνταγών, αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής
Διευρύνονται οι αρμοδιότητες των βοηθών φαρμακείου στο Ηνωμένο Βασίλειο
Απελευθερώνοντας επιπλέον χρόνο στους φαρμακοποιούς
Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου