Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

Καθημερινή Health Summit: Σε εξέλιξη 281 μελέτες παγκοσμίως που αφορούν τη mRNA
Η τεχνολογία χαρακτηρίστηκε «επανάσταση»
ΕΦΕΧ: Ετοιμάζει ενημερωτική καμπάνια για την αξία της αυτοφροντίδας
Το θέμα συζητήθηκε με την αν. υπουργό Υγείας Α. Γκάγκα

Εργαζόμενοι ΕΟΦ: «Είμαστε συνωστισμένοι και χωρίς κλιματισμό»

13/10/2021 4:55:00 μμ
Ζητούν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και προσλήψεις άμεσα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για όλο το προσωπικό του ΕΟΦ σε όλους ανεξαιρέτους τους χώρους εργασίας, ζητά με επιστολή του ο Σύλλογος των Εργαζομένων του Οργανισμού. Όπως επισημαίνει, υπάρχει «ελλιπής τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου για την ασθένεια COVID-19 στους χώρους εργασίας, δεδομένου ότι η παρούσα Διοίκηση έκρινε ορθό να παύσει αιφνίδια την τηλεργασία, χωρίς να γίνει προηγούμενη χωροταξική μελέτη των γραφείων, με συνέπεια να επιστρέψουν όλοι οι υπάλληλοι στις θέσεις τους. 

Έτσι λόγω ελλείψεως χώρων δεν τηρούνται πλέον οι ενδεδειγμένες αποστάσεις μεταξύ τους (τουλάχιστον 1,5μ) με συνέπεια το συνωστισμό υπαλλήλων σε μικρής χωρητικότητας γραφεία, γεγονός το οποίο σε συνδυασμό με τον ελλιπή φυσικό αερισμό των χώρων προκαλεί έτι περαιτέρω κίνδυνο για την υγεία του προσωπικού». Οι εργαζόμενοι αναφέρονται και στην ανυπαρξία κλιματισμού καθΆ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, γεγονός που τους ανάγκασε να προμηθεύονται μέσα, όπως προσωπικούς ανεμιστήρες, κινητά air-coolers, και καθιστώντας ακόμα πιο επισφαλή την κίνησή τους στους χώρους των γραφείων.

Μέσα στα αιτήματα των εργαζομένων υπάρχει το διαχρονικό αίτημα για την πλήρη και ουσιαστική νομοθετική ρύθμιση της μισθολογικής εξομοίωσης των εργαζομένων στον ΕΟΦ (καταβολή υπερβάλλουσας μείωσης-προσωπική διαφορά) μέσω ψήφισης σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, ώστε να μην υπάρχουν πλέον υπάλληλοι δύο ταχυτήτων μισθολογικά. Επιπλέον -όπως οι ίδιοι λένε- αποτελεί επιτακτική ανάγκη να στελεχωθεί ο Οργανισμός με «επαρκές εξειδικευμένο μόνιμο επιστημονικό προσωπικό, αφού ολοκληρωθεί το Οργανόγραμμα -τάχιστα- με τις προβλεπόμενες μόνιμες θέσεις εργασίας, εφάμιλλο αντίστοιχων ευρωπαϊκών προτύπων και να παύσει να καλύπτει τις άμεσες και χρόνιες ανάγκες του με συμβασιούχους».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Λόγω πρωτοφανούς αύξησης της ζήτησης παγκοσμίως
Προτεινόμενες λύσεις για το ασφαλιστικό και το δημογραφικό


Σχετικά άρθρα

Ν. Χρηστάκης: 16 τρισ. δολάρια μας έχει κοστίσει μέχρι τώρα η πανδημία
Ομιλία του στο Συνέδριο της Καθημερινής Athens Health Summit
COVID-19: Στους 5,5 μήνες θα ανοίγει η πλατφόρμα για την 3η δόση των εμβολίων
Θα εφαρμοστεί από την Παρασκευή 19/11 το βράδυ
Ευρωπαϊκή Ένωση: Πράσινο φως για δύο φάρμακα κατά της COVID-19
Τα κράτη-μέλη μπορούν να ξεκινήσουν να τα χρησιμοποιούν