Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Εργαζόμενοι ΕΟΦ: «Είμαστε συνωστισμένοι και χωρίς κλιματισμό»

13/10/2021 4:55:00 μμ
Ζητούν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και προσλήψεις άμεσα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για όλο το προσωπικό του ΕΟΦ σε όλους ανεξαιρέτους τους χώρους εργασίας, ζητά με επιστολή του ο Σύλλογος των Εργαζομένων του Οργανισμού. Όπως επισημαίνει, υπάρχει «ελλιπής τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου για την ασθένεια COVID-19 στους χώρους εργασίας, δεδομένου ότι η παρούσα Διοίκηση έκρινε ορθό να παύσει αιφνίδια την τηλεργασία, χωρίς να γίνει προηγούμενη χωροταξική μελέτη των γραφείων, με συνέπεια να επιστρέψουν όλοι οι υπάλληλοι στις θέσεις τους. 

Έτσι λόγω ελλείψεως χώρων δεν τηρούνται πλέον οι ενδεδειγμένες αποστάσεις μεταξύ τους (τουλάχιστον 1,5μ) με συνέπεια το συνωστισμό υπαλλήλων σε μικρής χωρητικότητας γραφεία, γεγονός το οποίο σε συνδυασμό με τον ελλιπή φυσικό αερισμό των χώρων προκαλεί έτι περαιτέρω κίνδυνο για την υγεία του προσωπικού». Οι εργαζόμενοι αναφέρονται και στην ανυπαρξία κλιματισμού καθΆ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, γεγονός που τους ανάγκασε να προμηθεύονται μέσα, όπως προσωπικούς ανεμιστήρες, κινητά air-coolers, και καθιστώντας ακόμα πιο επισφαλή την κίνησή τους στους χώρους των γραφείων.

Μέσα στα αιτήματα των εργαζομένων υπάρχει το διαχρονικό αίτημα για την πλήρη και ουσιαστική νομοθετική ρύθμιση της μισθολογικής εξομοίωσης των εργαζομένων στον ΕΟΦ (καταβολή υπερβάλλουσας μείωσης-προσωπική διαφορά) μέσω ψήφισης σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, ώστε να μην υπάρχουν πλέον υπάλληλοι δύο ταχυτήτων μισθολογικά. Επιπλέον -όπως οι ίδιοι λένε- αποτελεί επιτακτική ανάγκη να στελεχωθεί ο Οργανισμός με «επαρκές εξειδικευμένο μόνιμο επιστημονικό προσωπικό, αφού ολοκληρωθεί το Οργανόγραμμα -τάχιστα- με τις προβλεπόμενες μόνιμες θέσεις εργασίας, εφάμιλλο αντίστοιχων ευρωπαϊκών προτύπων και να παύσει να καλύπτει τις άμεσες και χρόνιες ανάγκες του με συμβασιούχους».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δηλώσεις Απ. Βαλτά και Κ. Λουράντο με αφορμή την ανακοίνωση της ΔηΕΦ
Υποχρεωτική από τις 13 Μαΐου για τους εργαζόμενους σε αυτά






Σχετικά άρθρα

Επί 4 μήνες άφαντο το φάρμακο Ursofalk
Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη
Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών
'Αμεση και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε καινοτόμες θεραπείες ζητούν οι Ενώσεις Ασθενών