Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Ερευνητικό πρόγραμμα στην Αθήνα για τη θεραπευτική κάνναβη

23/10/2018 3:30:44 μμ
Συνεργασία του ΕΚΠΑ με τον κορυφαίο αμερικανικό κολοσσό GB Sciences
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το Τμήμα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) προχώρησε σε συμφωνία με τον αμερικανικό κολοσσό GB Sciences, για την εκπόνηση ενός κοινού ερευνητικού προγράμματος που αφορά στις θεραπευτικές δυνατότητες της κάνναβης.


Το project, που φέρει την ονομασία «Canna-bolomics», έχει στόχο να αναλύσει τις ποικιλίες του φυτού της εταιρείας, ώστε να καθορίσει εάν αυτές μπορούν να βοηθήσουν και πώς στη θεραπεία μια σειράς ασθενειών.


Τα εκχυλίσματα κάνναβης θα έρχονται από την αμερικανική εταιρεία στην Αθήνα και το ΕΚΠΑ θα πραγματοποιεί τις αναλύσεις, «χαρτογραφώντας» ουσιαστικά την παγκόσμια αγορά κάνναβης και τα ποσοστά κανναβινοειδών που περιέχει κάθε ποικιλία.


«Το Πανεπιστήμιο Αθηνών χαιρετίζει αυτή την πολύ σημαντική συνεργασία. Είναι η πρώτη μας διεθνής συνεργασία σε αυτόν τον εξαιρετικά σημαντικό τομέα» όπως επισημαίνει ο καθηγητής Λέανδρος Σκαλτσούνης, Διευθυντής Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων του Πανεπιστημίου Αθηνών, επισημαίνοντας πως «σχετικά με τη χημική σύσταση, επιλέγουμε τις κατάλληλες ενώσεις κάνναβης για να αναπτύξουμε την επόμενη γενιά θεραπευτικών φαρμάκων».


Ο John Poss, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της GB Sciences, επισημαίνει ότι το νέο πρόγραμμα «Canna-bolomics» που αναπτύσσεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, πρόκειται να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των θεραπειών με βάση την κάνναβη.

Η εταιρεία

Η GB Sciences είναι μια εταιρεία αφιερωμένη στην ανακάλυψη νέων φαρμάκων που βασίζονται στην κάνναβη και συνεργάζεται με πανεπιστήμια ή ερευνητικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο προσφέροντας τεχνογνωσία και καινοτόμες προτάσεις. Οι τρέχουσες ερευνητικές προσπάθειες της GB Sciences έχουν αποδώσει πολλαπλές εφαρμογές διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που περιέχουν νέα σύνθετα μείγματα σε κανναβινοειδή (CCCM).


Πηγή

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ανακοινώσεις στην εκδήλωση «Ημέρα Καριέρας»






Σχετικά άρθρα

Ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ βρίσκεται δίπλα στην εκπαίδευση και των μαθητών!
Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω ξεναγήθηκαν στους χώρους και μίλησαν για το μέλλον του επιχειρείν
FAMAR: Μεγάλες επενδύσεις στο Κέντρο Διανομής στη Θήβα
Και στην παροχή υπηρεσιών off-line serialization
Κώστας Παπαγιάννης: Οι φαρμακευτικές εταιρείες οφείλουν να μετασχηματιστούν ενόψει των μελλοντικών προκλήσεων
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas ζητά νέες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο για την Υγεία
Ο ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης στην 1η Έκθεση Logistics and Transports
Παρουσιάστηκαν οι νέες τεχνολογίες που αξιοποιεί ο Όμιλος