Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Έρευνα: Το 50% των γυναικών αισθάνονται ότι ο πόνος τους αγνοείται ή απορρίπτεται

7/3/2023 9:13:32 μμ
Η Reckitt και στο Nurofen δεσμεύονται να κάνουν τη διαφορά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι γυναίκες συχνά δεν λαμβάνονται σοβαρά υπόψη, αγνοούνται ή θεωρούνται «συναισθηματικές» όταν πρόκειται για τον πόνο τους, σύμφωνα με μια νέα έρευνα που διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο, με την υποστήριξη του φιλανθρωπικού οργανισμού «Wellbeing of Women» και του Nurofen.

Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 5.100 γυναίκες και άνδρες στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποκαλύπτει ότι περισσότερες από τις μισές γυναίκες (56%) αισθάνονται ότι ο πόνος τους αγνοείται ή απορρίπτεται από τους επαγγελματίες υγείας, ενώ σχεδόν το 48% όλων των ενηλίκων πιστεύει ότι υπάρχει ένα «χάσμα» στη διάγνωση και τη θεραπεία του πόνου μεταξύ των δύο φύλων.

Ο πόνος επηρεάζει την καθημερινή ζωή των γυναικών με 4 στις 10 γυναίκες (41%) να υποστηρίζουν ότι ο πόνος προκαλεί προβλήματα στον ύπνο, σχεδόν το ένα τέταρτο (24%) να τονίζει ότι ο πόνος τις έχει οδηγήσει σε κατάθλιψη και το 39% να αισθάνεται λιγότερο ικανό να ασκηθεί. Συνολικά, το 32% των γυναικών υπέφερε από πόνους περιόδου ως μέρος της καθημερινότητάς του και το 18% που υποφέρει από πόνους ενδομητρίωσης, τους βίωσε για τρία έως πέντε χρόνια. Το 65% όλων των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα θα ήθελε περισσότερη πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τον πόνο τους.

Το χάσμα στη διάγνωση και τη θεραπεία του πόνου μεταξύ των δύο φύλων επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες: από την ιστορική έλλειψη ιατρικής έρευνας για τον ιδιαίτερο πόνο των γυναικών, την έλλειψη υποχρεωτικής εκπαίδευσης για τους επαγγελματίες υγείας σχετικά με την κατάσταση/ιδιαιτερότητα του πόνου των γυναικών και τις υπάρχουσες προκαταλήψεις για το φύλο στην κοινωνία.

Η Αμαλία Μπάρκα, Brand Manager OTC Greece και ο Ανδρέας Μυλωνάς, Marketing Manager της Reckitt Benckiser Hellas Healthcare, αναφέρουν ότι «Στη Reckitt και στο Nurofen δεσμευόμαστε να κάνουμε τη διαφορά. να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε να γίνει ορατός ο πόνος των γυναικών. Δεσμευόμαστε να επενδύσουμε στην καινοτομία που φέρνει νέες και βελτιωμένες λύσεις για τον πόνο των γυναικών. Θα επενδύσουμε επίσης στην εκπαίδευση για να υποστηρίξουμε ειδικά τους Επαγγελματίες Υγείας να εντοπίζουν και να ξεπερνούν κάθε προκατάληψη σχετικά με το φύλο στην καθημερινή τους εργασία. Αυτή η εκπαίδευση θα εξετάζεται και θα εγκρίνεται από το Advisory Board του Nurofen».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο
Ετοιμάζει όμως ειδική ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας για την από του στόματος σεμαγλουτίδη






Σχετικά άρθρα

AstraZeneca: Μια νέα θεραπευτική επιλογή για παιδιά με σοβαρό ηωσινοφιλικό άσθμα
Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για ασθενείς 6-11 ετών
ΕΜΑ: Αποφάνθηκε οριστικά ότι τα φάρμακα GLP-1 δεν σχετίζονται με αυτοκτονικές τάσεις
Ετοιμάζει όμως ειδική ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας για την από του στόματος σεμαγλουτίδη
Νέα ένδειξη & νέα δεδομένα για την πεμπρολιζουμάμπη
Σχετικά με τους καρκίνους του πνεύμονα και του τραχήλου της μήτρας
Η σωματική άσκηση ως συμπληρωματική θεραπεία χρόνιων νόσων
Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ε.Ε. που προωθεί τη θεσμοθέτησή της