Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Έρευνα για τις ελλείψεις φαρμάκων, τις επιπτώσεις και τις προτεινόμενες λύσεις

13/3/2023 4:57:46 μμ
Τη διεξάγει η Ευρωπαϊκή Ένωση Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το τεράστιο πρόβλημα των ελλείψεων φαρμάκων συνεχίζει να μονοπωλεί την καθημερινότητα των φαρμακοποιών με την ανάγκη για εύρεση λύσεων να είναι επιτακτική. Στο πλαίσιο αυτό, το Δ.Σ. της ΠΕΦΝΙ ενημερώνει για τη νέα έρευνα με θέμα τις ελλείψεις φαρμάκων που πραγματοποιείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών (European Association of Hospital Pharmacists, EAHP). Η EAHP για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από μια δεκαετία διεξάγει έρευνες σχετικές με το θέμα που παρέχουν μια επισκόπηση της σοβαρότητας του προβλήματος καθώς και των επιπτώσεών του στη συνολική φροντίδα των ασθενών.

Στην τρέχουσα έρευνα με τίτλο: «Έρευνα σχετική με τις Ελλείψεις Φαρμάκων 2023», που απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας (νοσοκομειακούς φαρμακοποιούς, ιατρούς, νοσηλευτές κλπ.) και ασθενείς, εξετάζονται οι ελλείψεις φαρμάκων και ιατροτεχνολογικού υλικού και επιπλέον, επιδιώκεται η διερεύνηση των αιτιών και του αντίκτυπου των ελλείψεων στους ασθενείς στα ευρωπαϊκά νοσοκομεία. Επιπρόσθετα, στοχεύει στη συλλογή λύσεων και βέλτιστων πρακτικών που εφαρμόζονται σήμερα σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Η έρευνα της EAHP είναι προσβάσιμη μέσω του συνδέσμου εδώ και θα κλείσει τα μεσάνυχτα της 30ής Απριλίου 2023.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα ιδιωτικά φαρμακεία εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται από τις ελλείψεις φαρμάκων. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στον τοπικό τύπο ο πρόεδρος του Φ.Σ. Ζακύνθου, Ανδρέας Βίτσος, πρόκειται ίσως για τη δυσκολότερη χρονιά των τελευταίων ετών, με τα φάρμακα που αφορούν εποχικές ιώσεις, όπως είναι οι αντιβιώσεις και τα εισπνεόμενα, να παρουσιάζουν ακόμα προβλήματα. Σύμφωνα με τον ίδιο η κατάσταση αναμένεται να εξομαλυνθεί μόλις μειωθεί η ζήτηση διεθνώς.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου