Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Bayer: Καμπάνια που «σπάει» τα ταμπού
Για την προώθηση αντισυλληπτικού προϊόντος που αντιμετωπίζει τη μεγάλη αιμορραγία της περιόδου
Νέα δεδομένα για την καταναλωτική συμπεριφορά
Τι χρειάζονται σήμερα οι καταναλωτές; 18ο Ελληνικό Συνέδριο Κορυφής στην Εξυπηρέτηση Πελατών

Επιτυχής η διεξαγωγή της ημερίδας στο Κιλκίς

12/7/2007
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Επιτυχής η διεξαγωγή της ημερίδας στο Κιλκίς

Επιτυχής ήταν η διεξαγωγή της ημερίδας με θέμα «Αυτοφυή Αρωματικά Φαρμακευτικά φυτά και οι καλλιέργειές τους σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές», που έλαβε χώρα το Σάββατο 16 Ιουνίου και ήταν ενταγμένη στο τριήμερο των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως τις 17 Ιουνίου στην πόλη του Κιλκίς.

Έλαβαν μέρος εκτός από τον Φαρμακευτικό σύλλογο Κιλκίς, ο οποίος είχε την οργανωτική ευθύνη των εκδηλώσεων, το ΕΘΙΑΓΕ (Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικών Ερευνών), ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, η Αναπτυξιακή Κιλκίς, ο Δήμος Κιλκίς, εκπρόσωποι των εταιρειών APIVITAΒΙΤΡΟ ΕΛΛΑΣ – ΕΚΟΦΑΡΜ και Βιοκαλλιεργητές του Νομού. Η εταιρεία Κορρές συμμετείχε μόνο με διαφημιστικό υλικό.

Κοινός παρονομαστής όλων των τοποθετήσεων στην ημερίδα ήταν ότι η χώρα μας λόγω κλιματολογικών συνθηκών είναι κατάλληλη για τέτοιου είδους αναπτυξιακές δραστηριότητες, τα περιθώρια απορρόφησης αυτών των προϊόντων και μόνο από την εγχώρια αγορά είναι μεγάλα, οι στρεμματικές αποδόσεις από οικονομικής πλευράς είναι πολύ ικανοποιητικές και ότι χρειάζονται συντονισμένες προσπάθειες από όλους τους αρμόδιους φορείς για να δοθεί μια διέξοδος προσοδοφόρα για την αγροτική οικονομία και μάλιστα σε υποβαθμισμένες περιοχές όπως ο ν. Κιλκίς.

Υψηλού επιπέδου ήταν οι εισηγήσεις από την κ. Μαλούπα, ερευνήτρια του ΕΘΙΑΓΕ, για τον ρόλο των Βοτανικών Κήπων σαν ερευνητικά κέντρα των ενδημικών φυτών κάθε περιοχής και συγκεκριμένα αυτού στο όρος Κρούσια του Νομού Κιλκίς, την κ. Μαντώ Λάζαρη από την Φαρμακογνωσία του Τμήματος Φαρμακευτικής του ΑΠΘ για την χρησιμότητα των Αρωματικών και Φαρμακευτικών φυτών και του κ. Κρίγκα για τον τρόπο χρήσης αυτών.

Ακολούθησαν οι εκπρόσωποι των εταιρειών αναφερόμενοι στα προβλήματα και στις ελλείψεις που παρουσιάζονται στην αλυσίδα ΕΡΕΥΝΑ – ΠΑΡΑΓΩΓΗ – ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ- ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ των προϊόντων προκειμένου η χώρα μας και ειδικότερα ο ορεινός όγκος του Νομού Κιλκίς, να προχωρήσουν σε αναπτυξιακά προγράμματα καλλιέργειας και μεταποίησης Αρωματικών–Φαρμακευτικών φυτών τα οποία αφθονούν σε όλη την Ελληνική επικράτεια.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η ημερίδα για τους παραγωγούς της περιοχής και ειδικότερα για τους Βιοκαλλιεργητές οι οποίοι ήδη εδώ και λίγο καιρό δραστηριοποιήθηκαν δημιουργώντας ομάδα παραγωγών για να μπουν σε πιλοτικά προγράμματα τα οποία τρέχουν, προκειμένου να δουν σε ποιες περιοχές υπάρχουν οι καλύτερες αποδόσεις και σε ποια είδη φυτών.

Παρευρέθησαν και χαιρέτησαν ο Σύμβουλος του Υπουργού Μακεδονίας–Θράκης κ. Δάφας, ο πρ. Υπουργός κ. Σάββας Τσιτουρίδης, ο Αντινομάρχης Κιλκίς κ. Αμανατίδης, ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Τερζίδης, ο Γραμματέας του Π.Φ.Σ κ. Καραγεωργίου, γεωπόνοι και πλήθος κόσμου.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς διένειμε διαφημιστικό υλικό των εταιρειών, κατάλογο με αρωματικά – φαρμακευτικά φυτά με τις ιδιότητές τους και 200 CD ολοκληρωμένης μελέτης κρατικού φορέα την οποία συνέταξαν διακεκριμένοι επιστήμονες για επενδύσεις στον τομέα αυτό.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς θα συνεχίσει την ενημέρωση των μελών του και του κοινού για επιστημονικά θέματα υγείας ευρύτερου ενδιαφέροντος.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για την προώθηση αντισυλληπτικού προϊόντος που αντιμετωπίζει τη μεγάλη αιμορραγία της περιόδου


Σχετικά άρθρα

Νέο εγχειρίδιο για φαρμακοποιούς από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία
Με case studies από χώρες που υιοθέτησαν το «Παγκόσμιο Πλαίσιο Ικανοτήτων»
ΜΗΣΥΦΑ: Οι σωστές ερωτήσεις πριν τα χορηγήσει ο φαρμακοποιός
Μεγάλη έρευνα δείχνει τον αποτελεσματικό τρόπο επικοινωνίας με τους ασθενείς
ΠΦΣ: Έως τις 27 Ιουνίου οι δηλώσεις των συνδυασμών για τις εκλογές
Προκηρύχθηκαν για τις 30 Ιουλίου 2023