Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα

Ο ΠΕΙΦΑΣΥΝ στο 11ο Health Expo Athens
Οι συνεργασίες και η ψηφιακή γνώση στο επίκεντρο
Σοβαρές προσβολές κατά των φαρμακοποιών από την ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ
Τους κατηγορεί για εμπορικά παιχνίδια με φαρμακευτικές και επικίνδυνες πρακτικές
Ημερίδα για τις Καλές Πρακτικές στη Διοίκηση των Νοσοκομείων
Με πλειάδα καταξιωμένων στελεχών με μεγάλη εμπειρία στο χώρο


Επιτυχημένη εκδήλωση για την ενδοαγγειακή fistula στους αιμοκαθαιρόμενους

27/1/2020 3:27:32 μμ
Καταγράφεται σημαντική πρόοδος στη διαδικασία της αιμοκάθαρσης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αφορμή για γόνιμο διάλογο και ανταλλαγή επιστημονικών απόψεων σχετικά με την αιμοκάθαρση έδωσε η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από την BD Hellas, τον Δεκέμβριο του 2019 στην Αθηναΐδα, με τίτλο "Rethnink AV Fistula Creation/ WAVELINQ ™ 4F”.


Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η μέθοδος WAVELINQ ™ 4F EndoAVF που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μια ευέλικτη ενδοαγγειακή fistula στους αιμοκαθαιρόμενους, ως μια επιπρόσθετη πρόταση έναντι της χειρουργικής επέμβασης.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Μανώλης Τριποδιανός, Εμπορικός Διευθυντής BDI Greece ο οποίος και έδωσε αμέσως το λόγο στον Arne Beutler, Director of EU Therapy Development EndoAVF BD Interventional. Αναλύοντας τα χαρακτηριστικά του συστήματος WAVELINQ 4F ™ EndoAVF, μέσω μιας σύντομης παρουσίασης είπε: «Η συσκευή που χρησιμοποιείται στη δημιουργία fistula σηματοδοτεί μια σημαντική πρόοδο στη διαδικασία της αιμοκάθαρσης. Η fistula (αυτόχθονη αρτηριοφλεβική επικοινωνία) παρέχει πρόσβαση στην κυκλοφορία του αίματος έτσι ώστε το αίμα να μπορεί να απομακρυνθεί από το σώμα, να καθαριστεί στο ειδικό μηχάνημα της αιμοκάθαρσης και να επιστρέψει στον ασθενή που υποβάλλεται στη διαδικασία. Το σύστημα WAVELINQ ™ 4F EndoAVF δίνει μια περαιτέρω επιλογή στην ανάγκη για δημιουργία φίστουλας καθώς η σύνδεση μεταξύ φλέβας και αρτηρίας γίνεται ενδοαγγειακά. Αυτή η διαδικασία συμβαίνει εισάγοντας δύο λεπτούς, εύκαμπτους, μαγνητικούς καθετήρες σε μια αρτηρία και φλέβα στο χέρι μέσω μιας μικρής τομής, η οποία είναι πολύ λιγότερο αισθητή σε σχέση με τις παραδοσιακές μεθόδους χειρουργικής επέμβασης».


Περισσότερα στοιχεία για την καινοτόμο μέθοδο, τα βασικά χαρακτηριστικά και τα σημαντικά πλεονεκτήματα για τους ασθενείς και τους ιατρούς έδωσε ο Δημήτριος Καρναμπατίδης - Καθηγητής Επεμβατικής Ακτινολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, μέσα από μια εξαιρετικά περιεκτική και ενδιαφέρουσα παρουσίαση με τίτλο "The WavelinQ procedure, Tips Tricks, Real World Experience”.


Ο κ. Καρναμπατίδης απευθύνθηκε σε ένα κοινό από ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, συναφών με το αντικείμενο. Αρχικά συζητήθηκαν οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή της μεθόδου και στη συνέχεια αναλύθηκε η διαδικασία μέσω πραγματικών παραδειγμάτων, με τη βοήθεια κατάλληλου οπτικοακουστικού υλικού (video). Ο κ. Καρναμπατίδης προχώρησε και σε παρουσίαση διαφορετικών περιστατικών όπου έχει βρει εφαρμογή η μέθοδος, δίνοντας το έναυσμα για την έναρξη διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων πάνω στη διαδικασία.


Σε ερώτηση του κοινού σχετικά με ποια είναι η καινοτομία του συστήματος WAVELINQ ™ 4F EndoAVF που πρέπει να γνωρίζουν οι ιατροί, ο κ. Καρναμπατίδης επισήμανε πως «είναι πολύ σημαντικό πως έχουμε πια στα χέρια μας ακόμα μια σύγχρονη και αξιόπιστη μέθοδο

για να δημιουργήσουμε fistula πριν φτάσουμε στον καθετήρα ή το μόσχευμα και αυτό, όπως γίνεται κατανοητό, είναι πολύ σημαντικό για τους ασθενείς μας».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Βιο-ηθικά συμπληρώματα διατροφής που προάγουν έναν αρμονικό τρόπο ζωής
10 χρόνια Tεχνολογία για τη Ζωή και στην Ελλάδα


Σχετικά άρθρα

Χειρουργικές μάσκες: Προστατεύουν από τον κορονοϊό;
Έγιναν ανάρπαστες τις τελευταίες ώρες στην Ελλάδα