Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων: Προτείνει τη χρήση μάσκας για όλους όσους παραμένουν σε κλειστούς χώρους

24/4/2020 3:00:00 μμ
Το μέτρο θα ισχύσει μετά τη λήξη της καραντίνας στις 4 Μαΐου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, θα προτείνει τη χρήση προστατευτικής μάσκας για όλους τους πολίτες που κινούνται ή παραμένουν σε κλειστούς χώρους ακόμη και αν αυτές είναι υφασμάτινες.


«Η Επιτροπή συζήτησε το σοβαρό ενδεχόμενο χρήσης μάσκας. Θα γίνει τις επόμενες ημέρες σύσταση στο κοινό» επεσήμανε χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια της ημερήσιας ενημέρωσης για την εξέλιξη του ιού. Όπως εξήγησε, η χρήση μάσκας θα αφορά τους κλειστούς χώρους.Τόνισε δε, ότι η Επιτροπή γνωρίζει ήδη τον κίνδυνο ψευτοπροστασίας από τον κορονοϊό, ως απόρροια της χρήσης της μάσκας. Και για αυτό το λόγο οι πολίτες θα ενημερωθούν αναλυτικά για το πώς θα πρέπει να χειρίζονται την ορθή χρήση της. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι πρότινος, η χρήση μάσκας αφορούσε μόνο τους ασθενείς, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, καθώς και τους συνοδούς των ασθενών.


Εντωμεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τα περιοριστικά μέτρα παρατείνονται έως τις 4 Μαΐου ενώ τα μέτρα του σχεδίου μετάβασης θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε να εννοηθεί ότι έχει προαποφασιστεί η υποχρεωτική χρήση μασκών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά δεν παρείχε διευκρινήσεις επί του ενδεχομένου ανάληψης κυβερνητικής δράσης για τον έλεγχο τιμών ή την παροχή μασκών στο ευρύ κοινό. Ωστόσο, ο Στέλιος Πέτσας επισήμανε, σε άλλο σημείο, ότι η Ελλάδα έχει πλέον δυνατότητα παραγωγής μασκών, που δεν είχε έως τώρα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στα ύψη και πάλι η υπερφορολόγηση της φαρμακοβιομηχανίας
Με αφορμή την υπογραφή της ιστορικής συμφωνίας για τις πανδημίες






Σχετικά άρθρα

UCB: Το bimekizumab στη ψωριασική αρθρίτιδα και την αξονική σπονδυλαρθρίτιδα
Έδειξε διαρκή αποτελεσματικότητα και έλεγχο της φλεγμονής
Mazdutide: Το νέο πολυαναμενόμενο φάρμακο για την παχυσαρκία
Είναι ο πρώτος στον κόσμο διπλός αγωνιστής GLP-1 και GCG
Νέα ελπιδοφόρα γονιδιακή θεραπεία για σπάνια οφθαλμική βλάβη
Οι ασθενείς ζητούν από την J&J να καταθέσει Αίτηση 'Αδειας Βιολογικών Προϊό
Νέα δεδομένα για τις μη μεταδοτικές παθήσεις από τον Π.Ο.Υ. Ευρώπης
Προκαλούν 1,8 εκατ. θανάτους και κοστίζουν 514 δισ. δολάρια τον χρόνο