Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Επιτρέπονται πλέον οι παράλληλες εξαγωγές για όλα τα φάρμακα

22/4/2015 10:18:53 πμ
Ομαλοποιήθηκε η αγορά σύμφωνα με εκτίμηση του Ε.Ο.Φ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Την πλήρη άρση της απόφασης για την απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών και ενδοκοινοτικής διακίνησης για όλα τα φαρμακευτικά προϊόντα σε όλες τις μορφές, περιεκτικότητες και συσκευασίες τους αποφάσισε ο Ε.Ο.Φ. μετά τη διαπίστωση ότι η επάρκεια των φαρμάκων στην ελληνική επικράτεια ομαλοποιήθηκε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού, ο Ε.Ο.Φ. παρακολουθεί συνεχώς και επιτηρεί την τήρηση των υποχρεώσεων επάρκειας όλων των προϊόντων.

Υπενθυμίζει δε ότι η τήρηση της επάρκειας και της κάλυψης των αναγκών αποτελεί υποχρέωση των Κατόχων Αδείας Κυκλοφορίας και των Κατόχων Αδείας Χονδρικής Πώλησης και η μη επαρκής κάλυψη των αναγκών των ασθενών, επισύρει την επιβολή των κυρώσεων.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Υγείας
Και περίπου 300 σκευάσματα σε έλλειψη






Σχετικά άρθρα

Το καλοκαιράκι ο φαρμακοποιός γίνεται και σωτήρας
Γράφει ο Νικόλαος Τράντος, ψυχολόγος M.Sc., σύμβουλος ανάπτυξης φαρμακείων
FIP: Ζητά τη υποστήριξη των φροντιστών και τη βέλτιστη διαχείριση των NCDs
Από το εν εξελίξει Συνέδριό της στον Καναδά
Τι να προσέξετε πριν από την επόμενη εκπτωτική ενέργεια στο φαρμακείο
Γράφει ο Γιάννης Δατσέρης, founder και managing director της prais.ai
ΕΜΑ: Σε έλλειψη τα φάρμακα με paliperidone palmitate
Λόγω προβλημάτων παραγωγής από τη Pharmathen International