Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Επιτρέπεται η πώληση βιταμινών και συμπληρωμάτων διατροφής από τα γυμναστήρια!

26/11/2018 2:52:50 μμ
Νέα διάταξη νόμου εξόργισε τους φαρμακοποιούς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τις οργισμένες αντιδράσεις του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου προκάλεσε διάταξη νόμου που προβλέπει την πώληση βιταμινών, σκευασμάτων και συμπληρωμάτων διατροφής από τα ιδιωτικά γυμναστήρια και τις ιδιωτικές σχολές εκμάθησης αθλημάτων.

Δείτε την επίμαχη διάταξη εδώ:


Για το λόγο αυτό, ο ΠΦΣ απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας σε έντονο ύφος προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό και τον πρόεδρο του ΕΟΦ, Ιωάννη Μαλέμη, ενώ συνεδριάζει εκτάκτως την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου για το θέμα αυτό.


Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ΠΦΣ «λίγες μόνο μέρες μετά την αποκάλυψη μεγάλου σκανδάλου παράνομης διακίνησης αναβολικών στο οποίο ενέχονται "αθλητές" body building, έρχεται σχέδιο νόμου στη Βουλή, που επιτρέπει την ανεξέλεγκτη πώληση βιταμινών, σκευασμάτων και συμπληρωμάτων διατροφής σε γυμναστήρια και χώρους εκμάθησης αθλημάτων».


Ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, δήλωσε σχετικά πώς «η αδιανόητη αυτή διάταξη θέτει σε κίνδυνο την υγεία όλων των αθλουμένων και κυρίως των εφήβων, αφού η χορήγηση των σκευασμάτων αυτών θα γίνεται χωρίς τη συμβουλή, την έγκριση και την εποπτεία ενός επιστήμονα υγείας, με σκοπό μόνο το κέρδος. Οι ευθύνες του υπουργείου Υγείας είναι μεγάλες.


Η άμεση απόσυρση της διάταξης είναι επιβεβλημένη. Οι βιταμίνες, τα σκευάσματα και τα συμπληρώματα διατροφής σχετίζονται άμεσα με την υγεία των πολιτών και δεν νοείται η διάθεση τους μόνο με εμπορικούς όρους», σημείωσε ο κ. Θεοδοσιάδης.

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

18/4/2024 2:42:20 πμSupplement Awards 2024
Διοργανώνονται για 4η συνεχόμενη χρονιά από την BOUSSIAS events
Κυκλοφορεί από τη Medem






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο