Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Επίτιμη Διδάκτωρ του τμήματος Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ η πρόεδρος & CEO του ΟΦΕΤ Ιουλία Τσέτη

16/6/2022 4:53:34 πμ
Πρόκειται για την κορυφαία αναγνώριση της πανεπιστημιακής κοινότητας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Επίτιμη Διδάκτωρ του Τμήματος Φαρμακευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών αναγορεύθηκε η Ιουλία Τσέτη, φαρμακοποιός MSc, πρόεδρος και CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, πρόεδρος του UN Global Compact Network Hellas και μέλος ΔΣ του ΣΕΒ. 

Πρόκειται για την κορυφαία αναγνώριση της πανεπιστημιακής κοινότητας όσον αφορά το πολυετές ερευνητικό της έργο, αλλά και τις διαρκείς και άοκνες ενέργειές της προς την κοινωνία, τη νέα γενιά και το περιβάλλον. Η τελετή αναγόρευσης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Ιουνίου στη μεγάλη αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσία των πρυτανικών Αρχών, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη 'Αρτας, καθηγητών και φοιτητών, εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου, στελεχών του ΟΦΕΤ και εκπροσώπων του τύπου. 

Η Ι. Τσέτη, εμφανώς συγκινημένη, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Νιώθω τιμή και μεγάλη υπερηφάνεια για τη σημερινή αναγόρευσή μου σε Διδάκτορα Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ, ενός ιστορικού πανεπιστημιακού Ιδρύματος, με βαριά ιστορία και κληρονομιά από το 1837. Εκλαμβάνω τη σημερινή ημέρα ως μια αναγνώριση αρχικά των προσπαθειών των φαρμακοποιών γονέων μου και παππούδων μου και ως μια προτροπή προς τη νεότερη γενιά φαρμακοποιών να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τον ανθρωποκεντρικό ρόλο της επιστήμης μας». 

Και κατέληξε λέγοντας: «Καθώς οι σημερινοί μας απόφοιτοι, η νέα γενιά φαρμακοποιών, έχει μεγαλώσει μέσα σε μια περίοδο αλλεπάλληλων κρίσεων -οικονομικών, κοινωνικών και υγειονομικών- έχουμε ακόμη μεγαλύτερη ηθική υποχρέωση, να τους δώσουμε την επιλογή, να εκπληρώσουν τα όνειρά τους στον τόπο μας. Εμείς οι φαρμακοποιοί - επιστήμονες με αίσθημα ευθύνης, οφείλουμε να δίνουμε ελπίδα εκεί που χάνεται, και πρεσβεύουμε απόλυτα τη στάση ζωής «Αξία για τον Άνθρωπο, ευθύνη για την Κοινωνία». 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ανακοινώσεις στην εκδήλωση «Ημέρα Καριέρας»






Σχετικά άρθρα

Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών
Curity Pharma: Ξεκινά την 1η υβριδική θερμοκηπιακή μονάδα για την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης
Η επένδυση των 20 εκατ. ευρώ βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Λάρισας σε ιδιόκτητη έκταση 68,000 τ.μ.
Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας
Υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν
«MSD Gives back»
24/4/2024 12:47:30 πμ«MSD Gives back»
Οι εργαζόμενοί της υλοποίησαν 18 εθελοντικές δράσεις σε 6 μεγάλες ελληνικές πόλεις