Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

Το 80% των ανδρών και των γυναικών θα εκτεθούν στον ιό HPV κατά τη διάρκεια της ζωής τους
O εμβολιασμός είναι το μόνο αποτελεσματικό μέσο πρόληψης
Επενδύσεις εκατομμυρίων από αλυσίδα φαρμακείων στο Ην. Βασίλειο
Ανοίγει κέντρο διανομής τελευταίας τεχνολογίας

Επίτιμη Διδάκτωρ του τμήματος Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ η πρόεδρος & CEO του ΟΦΕΤ Ιουλία Τσέτη

16/6/2022 4:53:34 πμ
Πρόκειται για την κορυφαία αναγνώριση της πανεπιστημιακής κοινότητας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Επίτιμη Διδάκτωρ του Τμήματος Φαρμακευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών αναγορεύθηκε η Ιουλία Τσέτη, φαρμακοποιός MSc, πρόεδρος και CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, πρόεδρος του UN Global Compact Network Hellas και μέλος ΔΣ του ΣΕΒ. 

Πρόκειται για την κορυφαία αναγνώριση της πανεπιστημιακής κοινότητας όσον αφορά το πολυετές ερευνητικό της έργο, αλλά και τις διαρκείς και άοκνες ενέργειές της προς την κοινωνία, τη νέα γενιά και το περιβάλλον. Η τελετή αναγόρευσης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Ιουνίου στη μεγάλη αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσία των πρυτανικών Αρχών, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη 'Αρτας, καθηγητών και φοιτητών, εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου, στελεχών του ΟΦΕΤ και εκπροσώπων του τύπου. 

Η Ι. Τσέτη, εμφανώς συγκινημένη, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Νιώθω τιμή και μεγάλη υπερηφάνεια για τη σημερινή αναγόρευσή μου σε Διδάκτορα Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ, ενός ιστορικού πανεπιστημιακού Ιδρύματος, με βαριά ιστορία και κληρονομιά από το 1837. Εκλαμβάνω τη σημερινή ημέρα ως μια αναγνώριση αρχικά των προσπαθειών των φαρμακοποιών γονέων μου και παππούδων μου και ως μια προτροπή προς τη νεότερη γενιά φαρμακοποιών να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τον ανθρωποκεντρικό ρόλο της επιστήμης μας». 

Και κατέληξε λέγοντας: «Καθώς οι σημερινοί μας απόφοιτοι, η νέα γενιά φαρμακοποιών, έχει μεγαλώσει μέσα σε μια περίοδο αλλεπάλληλων κρίσεων -οικονομικών, κοινωνικών και υγειονομικών- έχουμε ακόμη μεγαλύτερη ηθική υποχρέωση, να τους δώσουμε την επιλογή, να εκπληρώσουν τα όνειρά τους στον τόπο μας. Εμείς οι φαρμακοποιοί - επιστήμονες με αίσθημα ευθύνης, οφείλουμε να δίνουμε ελπίδα εκεί που χάνεται, και πρεσβεύουμε απόλυτα τη στάση ζωής «Αξία για τον Άνθρωπο, ευθύνη για την Κοινωνία». 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Θα βοηθούν στην πρώιμη διάγνωση των ασθενών


Σχετικά άρθρα

Η CureVac μηνύει την BioNTech για τη πατέντα της τεχνολογίας mRNA
Και ζητά μια δίκαιη αποζημίωση
Οι δυο κρίσιμες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις σήμερα
Σύμφωνα με τη συμβουλευτική εταιρεία Alvarez & Marsal
Η ΜΕΡΥΚΑΝ ιδρύει μονάδα παραγωγής προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα
Εντάχθηκε στον αναπτυξιακό νόμο η επένδυση των 1,7 εκατ. ευρώ
Bayer Ελλάς: Διακρίθηκε στα «Bravo Sustainability Awards 2022»
Για τις σημαντικές δράσεις της στις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού