Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

GSK: Επενδύει έως και 12 δισ. δολάρια σε 12 νέα φάρμακα
Σε συμφωνία με την κινεζική εταιρεία Jiangsu Hengrui Pharmaceuticals

Επιτήδειοι εξαπατούν φαρμακεία επικαλούμενοι το ΓΕΣ

17/2/2022 5:47:22 μμ
Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Μαγνησία στο επίκεντρο των δραστών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Θύματα ηλεκτρονικής εξαπάτησης έχουν πέσει δύο φαρμακεία στο Μεσολόγγι από επιτήδειους που ισχυρίστηκαν ότι απαιτείται έκτακτη προμήθεια του Γενικού Επιτελείου Στρατού με υγειονομικό υλικό έναντι του Sars-Cov-2.

Ένας φαρμακοποιός επικοινώνησε με το ΓΕΣ, γνωστοποιώντας το συμβάν. Το ΓΕΣ ενημερώνει με τη σειρά του τον ΠΦΣ, διευκρινίζοντας ότι τέτοια φαινόμενα δεν συνάδουν με τον τρόπο λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Προσπάθειες εξαπάτησης με τον ίδιο τρόπο έχουν συμβεί και στην ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας αλλά και της Αχαΐας, οπότε εφιστάται η προσοχή των φαρμακοποιών.

Την ίδια στιγμή καταγράφονται περιστατικά τηλεφωνικών εξαπατήσεων σε φαρμακεία στη Μαγνησία και στις Σποράδες, σύμφωνα με τον Φ.Σ. Μαγνησίας και Αλμυρού. 

'Αγνωστοι ζητούν επιτακτικά τραπεζικούς λογαριασμούς, password και ό,τι άλλο σχετικό για μεγάλες παραγγελίες φαρμακευτικών και παραφαρμακευτικών ειδών. Οι φαρμακοποιοί καλούνται από το Σύλλογο να διασταυρώνουν τα στοιχεία αυτών που τους προσεγγίζουν πριν προχωρήσουν σε τέτοιες ύποπτες συνεργασίες, ώστε να διαπιστώνουν αν ανήκουν σε υπηρεσίες που αναφέρουν ότι εργάζονται αλλά και να ενημερώνουν σχετικά το Συλλόγου.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Όπως ορίζει η ΚΥΑ για την κατανομή της φαρμακευτικής δαπάνης
Προκειμένου να τους επιστραφούν αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά






Σχετικά άρθρα

Οι νέες επιχειρηματικές δεξιότητες για τους φαρμακοποιούς
Αναγκαία πλέον η εκπαίδευση στο HR
Sharon Levy: Τα φαρμακεία οδηγούν τη νέα εποχή της υγείας των καταναλωτών
Ο General Manager Haleon Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ μιλά στον Φαρμακευτικό Κόσμο
Φ.Σ. Θεσσαλονίκης: Προτείνει πλατφόρμα εκμάθησης ελληνικής νοηματικής γλώσσας
Με δυνατότητα παροχής φαρμακευτικής ορολογίας
ΠΦΣ: 9,5 χιλιάδες barcode readers προμηθεύτηκαν τα φαρμακεία με επιδότηση
Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τους υπόλοιπους ενδιαφερομένους