Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Επιτελική Ομάδα ετοιμάζει ρεαλιστικές προτάσεις για τις ελλείψεις φαρμάκων

12/3/2022 8:59:00 πμ
Εκπρόσωποί της μίλησαν στο f.daily
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με την κοινή παραδοχή ότι το πρόβλημα των ελλείψεων φαρμάκων δεν μπορεί να συνεχιστεί, η επιτελική ομάδα που συνεδρίασε με πρωτοβουλία του ΠΦΣ αποφάσισε πως θα συνεργαστεί από κοινού ώστε σύντομα να υπάρχει μια ενιαία κοινώς αποδεκτή πρόταση που θα δρομολογήσει βιώσιμες λύσεις για το πρόβλημα και να κατατεθεί ενώπιον του υπουργού Υγείας.


Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΠΦΣ συμμετείχαν εκπρόσωποι των ΔΣ του ΠΦΣ, του ΣΦΕΕ, της ΟΣΦΕ και του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων (ΠΣΦ). «Η πρόταση συνομολογήθηκε ότι θα πρέπει να είναι ρεαλιστική, βιώσιμη, εφαρμόσιμη και να μην προσκρούει σε νομοθετικά εμπόδια. Ως βάση συζήτησης τέθηκαν οι προτάσεις από τα κείμενα λύσεων του ΠΦΣ, του ΣΦΕΕ, της ΟΣΦΕ και του ΠΣΦ τα οποία παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν στη διάρκεια της συνάντησης», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.


Μιλώντας στο f.daily ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Α. Βαλτάς τόνισε πως «ήταν μια πρώτη συνάντηση διερεύνησης στην οποία όλοι κατέθεσαν τις προτάσεις τους για το πρόβλημα των ελλείψεων. Είμαστε στην κατεύθυνση να μεθοδεύσουμε λύσεις που θα έχουν άμεσα αποτελέσματα και να συμφωνήσουμε όλοι οι κρίκοι εφοδιασμού της αγοράς σε μια αποδεκτή πρόταση που θα σταλεί στον αρμόδιο υπουργό. Δεν υπάρχουν μόνο προτάσεις, υπάρχει κυρίως καλή διάθεση όλων των εκπροσώπων να δουλέψουμε από κοινού και να επεξεργαστούμε τα δεδομένα που θα μας οδηγήσουν σε μια έξοδο από την κρίση που δημιουργούν οι ελλείψεις φαρμάκων».


«Έγινε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση, με τον καθένα από εμάς να καταθέτει ανοιχτά την άποψή του για το πώς μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση. Αναγνωρίστηκε ότι δεν γίνεται να εξαλειφθεί το πρόβλημα, καθώς αυτό δεν είναι δυνατόν παγκοσμίως λόγω αντικειμενικών δυσκολιών (π.χ. η Covid-19 που οδήγησε σε κλεισίματα εργοστασίων παραγωγής στο εξωτερικό). Μία από τις πολύ ωραίες προτάσεις είναι η δημιουργία πλατφόρμας που θα ενημερώνει όλους τους εμπλεκομένους για τις ελλείψεις, ενώ πολύ ενδιαφέρουσες ήταν και οι προτάσεις από την πλευρά της ΟΣΦΕ. Αποφασίστηκε ότι θα ξανασυναντηθούμε για να επεξεργαστούμε όλες τις προτάσεις, ώστε με ένα κοινό κείμενο να απευθυνθούμε στη συνέχεια στο υπουργείο Υγείας. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι υπάρχει μια ομοψυχία και διάθεση από όλους να βρεθούν λύσεις», είπε στο f.daily η Ειρήνη Μαρκάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων.


Αντίστοιχη εικόνα από τη χθεσινή συνάντηση είχε και ο πρόεδρος της ΟΣΦΕ Βασίλης Μπιρλιράκης, ο οποίος δήλωσε στο f.daily ότι: «όλοι θέλουμε να συμβάλλουμε στην άμβλυνση των ελλείψεων και όλοι αναγνώρισαν τα κενά στη φαρμακευτική αλυσίδα. Αναζητούμε λύσεις από κοινού για να τα καλύψουμε».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στο επίκεντρο της συνεργασίας η περίθαλψη, τα φάρμακα και οι μείζονες υγειονομικές κρίσεις
Ανακοινώσεις στην εκδήλωση «Ημέρα Καριέρας»






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο