Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Επιστημονική ημερίδα: "Φάρμακα από τη θάλασσα"

20/9/2017 9:42:29 πμ
Διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Εθνοφαρμακολογίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Ελληνική Εταιρεία Εθνοφαρμακολογίας διοργανώνει επιστημονική ημερίδα με θέμα "Φάρμακα από τη θάλασσα", στις 21-22 Οκτωβρίου 2017 στο Οίτυλο Λακωνίας, στο ξενοδοχείο Porto Vitilo.

Από τους αρχαίους χρόνους η βιοποικιλότητα υπήρξε πηγή θεραπευτικών μέσων για πολλούς διαφορετικούς λαούς και πολιτισμούς. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας σχεδόν το 80% του πληθυσμού της γης ακόμα και σήμερα εξαρτάται από τα φυτικής ή ζωικής προέλευσης θεραπευτικά μέσα.

Η γεωπολιτισμική έκταση των θεραπευτικών χρήσεων της θαλάσσιας χλωρίδας και πανίδας ξεκινά -σύμφωνα με τις καταγραφές- από το 2953 π.χ. στην Κίνα έως το σήμερα και περιλαμβάνει όλη την επικράτεια.

Τις τελευταίες δεκαετίες περισσότερα από 6.000 συστατικά έχουν απομονωθεί από θαλάσσιους οργανισμούς. Εκατοντάδες από αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί ως μόρια οδηγοί για τη σύνθεση χημικών ενώσεων με θεραπευτικές ιδιότητες, ενώ άλλα αποτελούν αυτούσια συστατικά φαρμακευτικών σκευασμάτων ή είναι υποψήφια φάρμακα για τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών. 

H εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
Για πληροφορίες και κρατήσεις: κ. Μαρία Καμπουράκη: 210-9968507, fax: 210 9920073, email: info@ethnopharmacology.gr, www.ethnopharmacology.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με υποστηρικτές τις εταιρείες GSK, MSD, Pfizer, ΒΙΑΝΕΞ και Gravity the Newtons
Περιλαμβάνει 80 φαρμακευτικά σκευάσματα






Σχετικά άρθρα

Σε εκκρεμότητα η εγκύκλιος ΕΟΠΥΥ για τα ΦΥΚ από ιδιωτικά φαρμακεία
Οι συνταγές του Φεβρουαρίου θα κατατεθούν τον Απρίλιο
Οι φαρμακοποιοί συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις για τα Τέμπη
Ο ΠΦΣ στηρίζει τις σχετικές αποφάσεις των κατά τόπους συλλόγων
Μπαράζ κλοπών στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης
Ο Σύλλογος ζήτησε από την ΕΛ.ΑΣ. αύξηση περιπολιών
Peifasyn Academy: Νέο webinar για φαρμακοποιούς & βοηθούς φαρμακείου
Με θέμα: «Σύγχρονες προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση των εμβοών και του ιλίγγου»