Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Επιστημονικά συμπεράσματα του 9ου Παγκρήτιου Φαρμακευτικού Συνεδρίου

11/5/2009
«Ευρύτερες ευθύνες του φαρμακοποιού απέναντι στο κοινωνικό σύνολο»
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Εκατοντάδες φαρμακοποιοί από όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν στη Χερσόνησο Ηρακλείου από τις 24 έως τις 26 Απριλίου, στο πλαίσιο του 9ου Παγκρήτιου Φαρμακευτικού Συνεδρίου, που διοργάνωσε το Συντονιστικό Όργανο Φαρμακευτικών Συλλόγων Κρήτης, με την ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου και υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.).

 

Στο συνέδριο μεταξύ άλλων συζητήθηκαν οι επαγγελματικές προοπτικές του ελληνικού φαρμακείου, τα νέα δεδομένα στο επάγγελμα του φαρμακοποιού, αλλά και τα φάρμακα τον 21ο αιώνα.

 

Τα επιστημονικά συμπεράσματα του 9ου Παγκρήτιου Φαρμακευτικού Συνεδρίου συνοψίζονται στα παρακάτω:

  • Οι εισηγητές αναφέρθηκαν στη σημερινή ερευνητική δραστηριότητα για τη δημιουργία νέων φαρμάκων. Η ανάπτυξη νέων φαρμακευτικών προϊόντων τόσο για διάγνωση όσο και για θεραπεία είναι μια εξαιρετικά πολύπλοκη διαδικασία, η οποία περιλαμβάνει συνεργασίες ερευνητικών κέντρων και βιομηχανίας. Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι σύγχρονες αντιλήψεις και θεραπευτικές στο πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας, οι νεότερες θεραπευτικές παρεμβάσεις στη διακοπή του καπνίσματος, καθώς και οι ελπίδες για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.
  • Οι εισηγήσεις που αφορούσαν στο Εργαστήριο του Φαρμακείου ανέδειξαν τον ουσιαστικό ρόλο του Φαρμακοποιού στην παρασκευή φαρμακοτεχνικών προϊόντων μέσα από τις ειδικές γνώσεις φαρμακοτεχνίας και φυσικοχημείας. Σε συνδυασμό δε με τον σύγχρονο επιστημονικό εξοπλισμό και τη βιβλιοθήκη του Φαρμακείου που αποτελούν απαραίτητα συστατικά του Εργαστηρίου, οι εισηγήσεις τεκμηρίωσαν την παρασκευή ασφαλών και αποτελεσματικών φαρμακευτικών προϊόντων στο Εργαστήριο του Φαρμακείου.
  • Σε ό,τι αφορά στην ποιότητα και την ασφάλεια των φαρμάκων, επισημάνθηκε ότι δεν πρέπει να προμηθευόμαστε φάρμακα μέσα από το Διαδίκτυο, καθώς μπορεί να μην έχουν ελεγχθεί, να είναι επικίνδυνα ή να έχουν παρενέργειες τις οποίες αγνοούμε.
  • Αξιολογήθηκε ως απαραίτητη και ουσιαστική η συνεχής επιμόρφωση των Φαρμακοποιών μέσα από Επιστημονικά Συνέδρια και Ημερίδες και φάνηκε ότι αποτελεί μονόδρομο τόσο για την επαγγελματική τους επιβίωση όσο και για την συνεχή αναβάθμιση και βελτίωση της κοινωνικής τους προσφοράς.

Τέλος, στη διάρκεια του Συνεδρίου λειτούργησε έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών φαρμακείων, στο φουαγιέ του Knossos Royal Village – Congress Hall. Εκεί, οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν νέα προϊόντα και υπηρεσίες του φαρμακείου.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Προσφέρει μηνιαίες αποδοχές με 14 ημέρες εργασίας κατά μέσο όρο
Για την παροχή υψηλής ποιότητας φαρμάκων προστιθέμενης αξίας


Σχετικά άρθρα

RESP-8: Ένα πολύτιμο εργαλείο για τους φαρμακοποιούς ώστε να αξιολογούν τις αναπνευστικές λοιμώξεις
Αναπτύχθηκε από τον Λευτέρη Τεπερικίδη, φαρμακοποιό και μέλος του Φ.Σ. Θεσσαλονίκης
Φ.Σ. Αττικής: Ενημέρωση για συχνά λάθη στην εκτέλεση συνταγών
Σχετικά με τα ΦΥΚ και τα εμβόλια απευαισθητοποίησης
Οι φαρμακοποιοί ζητούν να θεσπιστεί ο ρόλος τους στην ΠΦΥ
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα από το ΕΑΠ
Σε εξέλιξη το πρόγραμμα της ΟΣΦΕ για την ιστορία των Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών
Ολοκληρώνεται η έρευνα στον Βόλο και ξεκίνησαν οι επαφές και με άλλους Θεσσαλικούς Συνεταιρισμούς