Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Επισκέπτες Υγείας: Αναγκαίες δράσεις με αφορμή την έξαρση ιλαράς

23/2/2024 3:45:44 πμ
Και συμβουλές σχετικά με τον εμβολιασμό
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σειρά δράσεων προτείνουν οι επισκέπτες υγείας με αφορμή την έξαρση κρουσμάτων ιλαράς αλλά και το ενδεχόμενο να μην έχουν εμβολιαστεί πλήρως όσοι έχουν γεννηθεί μετά το 1970.


 Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Επισκεπτών Υγείας προτείνει δράσεις ενημέρωσης για την αξία του εμβολιασμού, επιδημιολογικές μελέτες για την αναφορά και τη διερεύνηση λοιμωδών νοσημάτων, ενημέρωση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και εκτίμηση της εμβολιαστικής τους κάλυψης, να ενημερωθούν όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν και να αναπτυχθούν πλήρως προγράμματα αγωγής υγείας. 


Σύμφωνα με όλα τα επιστημονικά δεδομένα, το εμβόλιο της ιλαράς δεν σχετίζεται με την εμφάνιση αυτισμού και το 99% όσων έχουν κάνει δύο δόσεις θα αναπτύξουν ισόβια ανοσία. Δεν εμβολιάζονται ανοσοκατασταλμένα άτομα και έγκυες γυναίκες. Εάν έχει γίνει εμβόλιο ιλαράς, η εγκυμοσύνη πρέπει να αποφεύγεται για τουλάχιστον 1 μήνα μετά.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ετοιμάζουν συντονισμένες δράσεις κατά των ψευδεπίγραφων φαρμάκων και επικίνδυνων περιστάσεων






Σχετικά άρθρα

Εμβολιαστικά κενά παρατηρούνται στις ευπαθείς ομάδες
Την ανάγκη εξατομικευμένης ενημέρωσης αναδεικνύει ο ΠΣΕΥ
Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Ουσιαστική υποστήριξη του ΕΚΠΑ και των φοιτητών του
Ανακαίνισε εργαστήριο της Οδοντιατρικής Σχολής και απένειμε υποτροφίες σε φοιτητές
Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης στις 20 Οκτωβρίου
1 στις 3 γυναίκες και 1 στους 5 άνδρες άνω των 50 κινδυνεύουν από κάταγμα
Το νέο χάπι GLP-1 εγκρίθηκε από τον ΕΜΑ
Πρόκειται για το orforglipron