Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Επιπλέον κρατική χρηματοδότηση για τον ΕΟΠΥΥ σκοπεύει να ζητήσει ο υπ. Υγείας

28/6/2013 7:55:30 πμ
Δηλώσεις του 'Αδωνι Γεωργιάδη κατά την επίσκεψή του στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Τη διασφάλιση της επαρκούς χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ θα θέσει κατά προτεραιότητα ο νέος υπουργός Υγείας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης την οποία θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα με τους επικεφαλής της τρόικας. Αυτήν την διαβεβαίωση παρείχε την Πέμπτη 27 Ιουνίου ο 'Aδωνις Γεωργιάδης στα μέλη του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ).

 

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο νέος υπουργός Υγείας θα επικεντρώσει το αίτημά του στο γεγονός ότι ο κρατικός προϋπολογισμός για τους κλάδους Υγείας των ασφαλιστικών ταμείωνοι οποίοι συνενώθηκαν την 1η Ιανουαρίου 2012 στον ΕΟΠΥΥ έφθανε τα 10,5 δισ. ευρώ για το 2011, αλλά το σχετικό κονδύλι του κρατικού προϋπολογισμού για τον ΕΟΠΥΥ περιορίσθηκε δραστικά στα 7 δισ. ευρώ για το 2012 και ακόμη περισσότερο στα 6 δισ. ευρώ για το 2013, και μάλιστα τη στιγμή κατά την οποία ο ΕΟΠΥΥ καλείται να εξυπηρετήσει 10,5 εκατ. ασφαλισμένους.

 

Πηγή: ygeia360.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Υγείας
Στο επίκεντρο η πολιτική για τα φάρμακα






Σχετικά άρθρα

Ο κανονισμός για τα αστικά λύματα πιθανόν να ακυρωθεί
Η γεν. εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου συμφωνεί με τις εταιρείες φαρμάκων και καλλυντικών
ΕΟΦ: Έρχεται η αναδιοργάνωσή του;
Το θέμα συζητήθηκε σε επίσκεψη της γ.γ. Στρατηγικού Σχεδιασμού του υπ. Υγείας στον Οργανισμό
90%+ οι παραδόσεις ΦΥΚ «κατΆ οίκον» τον Αύγουστο του 2026
Σύμφωνα με τον Στέλιο Λιναρδάκη, CEO Unilog SA
Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση τώρα και στα νοσοκομεία
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Υγείας