Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Επικίνδυνο φάρμακο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο

20/6/2017 10:59:40 πμ
Παρουσιάζεται ως ενισχυτικό της γυναικείας σεξουαλικής δραστηριότητας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ε.Ο.Φ., ο οποίος ενημερώθηκε από τις αντίστοιχες γερμανικές αρχές, κυκλοφορεί σκεύασμα με την ονομασία «Estrogenolit RX Starter Pack 728μg», το οποίο περιέχει την απαγορευμένη φαρμακευτική ουσία μεστανολόνη, χωρίς να αναγράφεται στη συσκευασία του.


Ο Ε.Ο.Φ. προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν και να μην κάνουν χρήση του εν λόγω προϊόντος, καθώς η μεστανολόνη, που περιέχει, έχει ανδρογόνο και αναβολική δράση, ενώ εμπίπτει στις διατάξεις της υπ? αρ. 34912 (ΦΕΚ 3170 Β΄/30-12-2011) περί απαγορευμένων ουσιών (διενεργήθηκε επίσημος εργαστηριακός έλεγχος).


Το προϊόν παρουσιάζεται ως ενισχυτικό της γυναικείας σεξουαλικής δραστηριότητας και δεν αποκλείεται η διάθεσή του να γίνεται στη χώρα μας μέσω διαδικτύου.


Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας Ε.Ο.Φ. από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, όπως το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή και γi' αυτό είναι απαραίτητη η ενημέρωση του Οργανισμού σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή οποιουδήποτε το συγκεκριμένο μη εγκεκριμένο προϊόν.

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Θέλει να κλείσουν τα κενά στη διάγνωση και στη θεραπεία
Πατενταρισμένη σύνθεση για την υποστήριξη της ανδρικής ευεξίας






Σχετικά άρθρα

Τα 12 νέα φάρμακα που αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην Ε.Ε.
Μετά από θετική γνωμοδότηση από τον ΕΜΑ
588 φάρμακα κατά της παχυσαρκίας σε ανάπτυξη
Η κατηγορία εισέρχεται για 1η φορά στις πρώτες 10 ενδείξεις του R&D
Σε ολοένα μεγαλύτερες διαστάσεις η παραπληροφόρηση για τη στοματική υγεία
Καμπάνια ενημέρωσης ξεκινά η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία
Ποιες εξετάσεις και επεμβάσεις δεν γίνονται νόμιμα στην Ελλάδα;
Επιστολή καμπανάκι από την Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία